Šest dana za šestero vidjelaca

Danas je bio 19. dan molitvene 365-to dnevne priprave za 40. Obljetnicu Gospinih ukazanja. U ovom tjednu (od 13. – 18. srpnja) molitvena nakana je za vidioce i njihove potrebe.

U ponedjeljak 13. srpnja posebno se molilo za Vicku Ivanković – Mijatović koja je taj dan u Zagrebu imala zakazanu operaciju.

Danas, 14. srpnja molilo se za Mariju Pavlović – Lunetti koja se također prošli tjedan morala vratiti u Italiju zbog nekih zdravstvenih pregleda.

I sljedećih dana molitvena grupa „Gospa Majka moja“ kojoj se svaki dan pridružuju članovi redovničkih ili molitvenih zajednica koje žive u Međugorju, župljani ove ili drugih župa nastavljaju svako jutro u 5,00 sati na Brdu Ukazanja moliti za sve vidioce, a onda će na licu mjesta odlučiti za koga će se taj dan posebno moliti.

Znamo svi kako ustrajati u svjedočenju Gospinih poruka svih ovih 39 godina nije bilo lako. U proljeće 1982. Vicka je već bila bolesna i mali Jakov je plakao kad ju je vidio takvu. Gospa mu je tada rekla nešto što će ostati njihov teret i njihov blagoslov: „Križ je potreban zbog grijeha svijeta!“

Također, jednom drugom prilikom 20. Srpnja 1984. Nakon njihove žarke molitve, Gospa im se ovako obratila: „Vi ste moji mali cvjetovi. Nastavite moliti, moja zadaća je zbog toga lakša! Stoga pomozimo im našom molitvom nositi njihove, ali i naše križeve, prikazujući ih na Gospine nakane. 

Foto: Miki Musa, Ivica Karačić, Ignaz Domej