Snimanje milenijske brojke koja prezentira 2 milijuna djece koju hrane Marijini obroci

U četvrtak 19. kolovoza 2021. u jutarnjim satima, Brdo Ukazanja u Međugorju zaplavilo se plavim majicama Humanitarne udruge Mary's Meals (Marijinih obroka).

Naime, više od 80 osoba koje su sačinjavali volonteri, vodiči, framaši i svi prijatelji udruge, pokraj Gospina kipa formirali su brojku od 2 000 000 koja prezentira kako Udruga Marijini obroci za sada hrani 2 milijuna djece u nekoliko najsiromašnijih zemalja svijeta.

Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači da mogu ne samo preživjeti, već i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu u bolju budućnost. Trenutno je 35 KM prosječna cijena za nahraniti jedno dijete u školi tijekom cijele godine.

Vesela ekipa u plavim Mary's Meals majicama okupila se kod škole u Međugorju u 7,00 sati, potom se hodalo poljem prema Brdu ukazanja, molila se krunica tokom penjanja do Gospina kipa, i na kraju se snimala milenijska fotografija brojke 2 000 000 kod Gospinog kipa.

Kako je to izgledalo možete vidjeti u priloženim fotografijama:

marys-meals_1.jpg

marys-meals_2.jpg

marys-meals_3.jpg

marys-meals_4.jpg

Foto: Milkica Barbarić/Tekst: Paula Tomić