Španjolski hodočasnici: Tako smo radosni i slobodni ovdje u Međugorju medjugorje-info.com

Španjolski hodočasnici: Tako smo radosni i slobodni ovdje u Međugorju

Hodočasnici iz Španjolske zadnjih mjeseci su jedni od najbrojnijih hodočasnika u Međugorju. I ovih dana početka rujna (30. 08. – 6. 09.) u Međugorju boravi poveća grupa hodočasnika koja dolazi iz različitih gradova Španjolske, sa čak 4 svećenika. Dolaze iz Alikantea, Vadahona, Cordobe i Madrida, a svi su se spojili preko zajedničke turističke agencije. Sveukupno ih je oko 70 osoba.

Svećenik José Cristobal Moreno García je diocezanski svećenik koji je došao u pratnji grupe iz Alikantea. Njemu je ovo 7. put kako dolazi, nakon što je prvi puta bio 2014. godine sa svojom obitelji. U Međugorju je pronašao mjesto posebnog mira, molitve i lakšeg stupanja u odnos s Bogom. I od tada svake godine dolazi s grupom hodočasnika, bilo iz svoje župe ili iz okolnih područja.

Hodočasnici iz grupe su većinom po prvi puta u Međugorju, a otprilike jedna trećina ih je bila već više puta. Situacija s kovidom se nešto poboljšala, pa im je za putovanje trebala ili iskaznica o cijepljenju ili negativan PCR test.

Program hodočašća je uobičajen: glavni cilj im je sudjelovanje na večernjem molitvenom programu u župi, a zatim posjeta Brdu Ukazanja i Križevcu, zajednici Cenacolo, Majlinom selu, s. Emmanuel, Tihaljini…

spanjolski-hodocasnici-2.jpg

„Hodočasnici su presretni što su došli“ – kaže don José i nadodaje: „Osjećaju mir, slobodu i smirenost u kojima uživaju potaknuti opuštenošću života u Međugorju bez straha od zaraze.“

Paula Tomić / medjugorje-info.com