Tribina: „Sretan roditelj odgaja sretno dijete“

Druga ovogodišnja tribina za roditelje i sve one koji žele spoznati nešto novo o sebi i najvažnijim - obiteljskim odnosima, koju organizira Vrtić „Sv. Mala Terezija“, Majčino selo, Međugorje, održana je u srijedu 18. svibnja 2022. u 17 sati.

Na prvoj tribini gostovao je psiholog Kristijan Kraljević i on je govorio, uglavnom tatama, o važnosti očinske figure u djetetovom životu. Ovoga puta gošća je bila s. Dominika Anić, teologinja, pedagoška djelatnica i savjetovateljica realitetne psihoterapije. Govorila je na temu: „SRETAN RODITELJ ODGAJA SRETNO DIJETE“!

U svom interesantnom i interaktivnom predavanju, s. Dominika se dotaknula pitanja poput: što je sreća, što znači biti sretan roditelj i što ja mogu učiniti da bih bio sretan?

Zaključak koji je ponudila okupljenim slušateljima bio je KAKO JE SREĆA naš životni IZBOR. Ona se ne vezuje uz IMATI, niti da je sve oko nas savršeno, da je onako kako mi to želimo… Sreća se nalazi u spoznaji da smo ljubljena Djeca Božja – u našem BITI i u svakom trenutku IZABRATI pozitivno.

Na kraju predavanja, predavačici se zahvalila voditeljica vrtića Darija Juričić koja je organizacijom i ove tribine željela roditeljima i mještanima Međugorja ponuditi jedno kvalitetno obogaćivanje životnih spoznaja.