U Međugorju klapa “Sveti Juraj”- HRM snima spot za pjesmu ‘Ostani s nama Kraljice mira’

Povodom 40. obljetnice Gospinog ukazanja u Međugorju klapa “Sveti Juraj”-HRM je snimila novu pjesmu pod nazivom ‘Ostani s nama Kraljice mira’ za koju je glazbu i tekst napisao Franjo Kraljević, a vokalni aranžman Mario Božić.

Autor pjesme Franjo Kraljević je Hercegovac, iz Širokog Brijega i on je kontaktirao klapu moleći ih da pjesmu otpjevaju za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja, na što su oni vrlo rado pristali kada su vidjeli bogatstvo pjesme. Uz malo aranžmana, to je jednostavno bilo ono što su u srcu i sami osjećali da žele napraviti Gospi za njezinu obljetnicu ukazanja. „Pjesma smo otpjevali a capella, i želimo da je i drugi ljudi dožive kao molitvu, jer i mi smo je tako doživjeli. Prije pjesme smo se sami pomolili i rekli: Gospe nek' ovo bude naša pjesma i naša molitva tebi na čast.“ - kazao je stožerni narednik Marko Bralić, zapovjednik klape, te nastavio – „Imali smo sreću doći u Međugorje i hodočastiti Gospi na ovome mjestu u kojem se njezina prisutnost tako osjeti.

Posebno smo radosni jer smo mi hrvatski vojnici okupljeni u klapi Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” snimili ovu pjesmu i posvetili je Gospi u Međugorju u godini kada obilježavamo 20 godina našeg osnivanja i prvog javnog nastupa koji je bio upravo u Bazilici Pia X u Gospinu Svetištu u Lurdu. Ova je snimka znak naše zahvalnosti i pobožnosti Gospi koja nas je sve ove godine čuvala u našem poslanju da u odori pobjedničke Hrvatske vojske pronosimo vrijednosti naše vjere i domoljublja.“

Ova nova pjesma mornaričke klape iz Splita, naći će se na novom CD-u kojeg će povodom 40. obljetnice Gospina ukazanja u Međugorju izdati Informativni Centar Mir Međugorje.

U suradnji s župnim uredom u Međugorju i župnikom fra Marinkom Šakotom, klapa je ovih dana započela i snimanje spota u Međugorju i to na Brdu Ukazanja kao i ispred i u župnoj crkvi Svetog Jakova.