Vrtić "Sv. Mala Terezija" 1. lipnja započinje s radom

Vrtić "Sv. Mala Terezija" u Majčinu selu započet će s radom u ponedjeljak, 1. lipnja 2020.

UPUTE ZA RODITELJE

Mole se roditelji:

- da izmire svoju novčanu obvezu spram usluga Vrtića. Obveza se odnosi do mjeseca travnja, znači uključivo mjesec ožujak. Samo oni koji to učine moći će računati na mogućnost slanja svoga djeteta u Vrtić. Odlukom Uprave vrtića, za razliku od mnogih drugih vrtića, roditelji se oslobađaju plaćanja 'čuvanja mjesta' za mjesece travanj i svibanj.

- da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako znaju da su zaraženi s COVID-19

- da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

- Roditelji/skrbnici dovode u vrtić djecu, ne ulaze u vrtićku zgradu, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju razmak od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu. Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva.

- Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u vrtić te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić, već se javljaju telefonom voditelju vrtića i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

- Dijete preuzima odgojitelj ispred ulaza u ustanovu.

- Ukoliko dijete ne dođe u vrtić jedan i više dana roditelj ima obvezu prijaviti odsustvo djeteta u navedenim danima telefonski (036/653-002) ili e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

- Ukoliko je dijete bilo odsutno obavezna je dostava zdravstvene potvrda nadležnog pedijatra. U vrtić ne može ući niti jedno dijete čiji roditelj nije dostavio liječničku potvrdu nakon izostanka djeteta.

- Ukoliko je nakon povratka djeteta iz vrtića došlo do nagle promjene zdravstvenog statusa, molimo javiti se voditelju dječjeg vrtića.

- Molimo roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i pripreme ih na to da će ih njihove odgajateljice dočekati na ulasku u vrtić sa zaštitnom maskom te da će im pojasniti neka nova pravila, kojih ćemo se morati pridržavati.

- Na kraju svih ovih pravila i mjera najvažnije je djeci objasniti da ih njihove tete s radošću i velikim nestrpljenjem očekuju i obećavaju im vrijeme ispunjeno smijehom, igrom, zabavom i neizmjernom ljubavlju, upravo onako kao i prije.

- Radujemo se ponovnom susretu i molimo svoju zaštitnicu Sv. Malu Tereziju da čuva našu vrtićku obitelj i moli od Gospodina blagoslov za naš novi početak.

Vaš DV "Sv. Mala Terezija" - Majčino selo

NB! Neke od gore navedenih uputa imaju privremeni značaj i podložne su mogućoj promijeni, ovisno od odredbi koje izdaju mjerodavna tijela a tiču se epidemiološkog stanja u našoj županiji ili šire!

mothersvillage.org/medjugorje-info.com