Započela 25. međunarodna duhovna obnova za svećenike www.medjugorje-info.com

Započela 25. međunarodna duhovna obnova za svećenike

U ponedjeljak 4. srpnja 2022. večernjim molitvenim programom službeno je započela 25. MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA SVEĆENIKE koja će trajati do 9. srpnja 2022. Tema ovogodišnje duhovne obnove za svećenike je „Učite od mene i naći ćete mir (Mt 11, 28-30).

Molitvu krunice u 18 sati predmolio je fra Karlo Lovrić, a svetu misu je predslavio fra Damir Pavić, uz koncelebraciju 187 svećenika. Fra Damir je i glavni predavač ovogodišnje duhovne obnove, inače je franjevac provincije Bosne Srebrene. Od ljeta 2016. godine obavlja službu tajnika Provincije i upravitelja svetišta sv. Nikole Tavelića u Sarajevu. Ujedno je imenovan za koordinatora franjevačkih pučkih misija u Bosni Srebrenoj.

Fra Damir je imao 10 godina kad se Gospa ukazala. U njegovoj obitelji se molila krunica, ali to njemu ponekad i nije izazivalo radost, majka ga je morala nagovarati, međutim, svjedoči kako je u Međugorju osjetio radost molitve krunice. Molio je krunicu u crkvu, na Podbrdu i Križevcu i ovdje je naučio moliti srcem. Kaže, kako je osjećao slobodu jer je lijegao i ustajao se s krunicom u ruci, bio je lišen svega, ništa nije osjećao osim vatre u srcu dok moli krunicu.

Fra Damirov svećenički poziv je bio težak put za njega. Nakon početnog zanosa je i pokleknuo, bježao je od Gospinog poziva, ali se na kraju opet u Međugorju vratio njemu. Za Međugorje ističe kako ovdje nema prijekora, samo mir bez obzira koliko grešan bio. Majka je majka, ona nikad ne sudi, uvijek čeka i želi da joj djeca dođu.

Fra Damir je inače u Međugorju čest gost, a često puta je bio i gost predavač na različitim duhovnim obnovama u Međugorju, ali i u cijeloj BiH i inozemstvu.

PROGRAM DUHOVNE OBNOVE ZA SVEĆENIKE:

Program duhovne obnove za svećenike započinje od sutra svakoga dana u 9,00 sati. Imati će molitvu, predavanja, osobno klanjanje pred Presvetim i večernji molitveni program u župi. U četvrtak jutro u 6 sati je odlazak na Brdo ukazanja, a u petak jutro u 6 sati je molitva križnog puta na Križevcu.

Duhovna obnova završava u subotu 9. srpnja, u 8,30 molitvom na grobu fra Slavka Barbarića, u 09.00 je razmjena iskustava te u 11 sati završna sveta misa.