Sadržaj s oznakom: Svećenici

O kako je velik svećenik!

25. lipnja 1985. tijekom ukazanja, vidjelica Marija Pavlović- Lunetti upitala je Gospu: "Gospe, što želiš poručiti svećenicima?"

Milosrdni Bože, spomeni se da su tvoji svećenici slaba i krhka stvorenja.

Objavljeno u Duhovni kutak | 14.4.2022.

Da nema svećenika...

Da nema svećenika: Tko bi nam služio sv. Misu, tko bi krstio djecu, tko bi dijelio sakramente, tko bi ispratio dušu molitvom u vječni pokoj i mir?

Kad Vam pričaju o loše svečenicima pročitajte im ovaj tekst od Vlč. Luke Rađe napisan na njegovom stranicama SKAC-a prije saobraćajne nesreće:

Uvijek se naježim zbog onoga što mi je jedan svećenik rekao o Misi

Na redovitoj općoj audijenciji u srijedu, 23. veljače 2022. Papa je uputio apel da se svi vjernici na Čistu srijedu uključe u Dan molitve i posta za MIR u Ukrajini i zazvao je Kraljicu Mira da sačuva svijet od bezumlja rata!

Zajednička molitva

U subotu, 13. studenoga u 21,15 sati, desetorica svećenika Crkve u Hrvata predvodit će molitvu za narod u izazovnome vremenu.

Bez sakramenta svetog svećeničkog reda ne bismo među sobom mogli imati božanskog Spasitelja.

Celibat nije veća žrtva od one u braku: i mužu se može svidjeti druga žena, kaže fra Zvjezdan Linić.

Isus ga pita: Što navaljuješ na njih, srce moje i zjenicu moju? Barem njih pusti na miru….

Jedan od najvećih krvnika za vrijeme francuske revolucije zakleo se da u njegovu kuću ne smije nikada pristupiti svećenik.

Objavljeno u Vjera i život | 21.2.2020.

Zapreka svetoga reda

Kada se svećenici nađu u neformalnom razgovoru sa svojim vjernicima, ali i s ljudima drugih vjera, često moraju uvijek odgovarati na isto pitanje: zašto se ne žene? Zašto im Crkva brani ženidbu ako je to dopušteno pravoslavnim svećenicima, muslimanskim imamima, židovskim rabinima? Jednostavno pitanje, ali je odgovor složen.

Stranica 1 od 4