Sadržaj s oznakom: Svećenici

Bez sakramenta svetog svećeničkog reda ne bismo među sobom mogli imati božanskog Spasitelja.

Jedan od najvećih krvnika za vrijeme francuske revolucije zakleo se da u njegovu kuću ne smije nikada pristupiti svećenik.

Celibat nije veća žrtva od one u braku: i mužu se može svidjeti druga žena, kaže fra Zvjezdan Linić.

Isus ga pita: Što navaljuješ na njih, srce moje i zjenicu moju? Barem njih pusti na miru….

25. lipnja 1985. tijekom ukazanja, vidjelica Marija Pavlović- Lunetti upitala je Gospu: "Gospe, što želiš poručiti svećenicima?"

Objavljeno u Duhovni kutak | 6.4.2023.

Da nema svećenika...

Da nema svećenika: Tko bi nam služio sv. Misu, tko bi krstio djecu, tko bi dijelio sakramente, tko bi ispratio dušu molitvom u vječni pokoj i mir?

Milosrdni Bože, spomeni se da su tvoji svećenici slaba i krhka stvorenja.

Kad Vam pričaju o loše svečenicima pročitajte im ovaj tekst od Vlč. Luke Rađe napisan na njegovom stranicama SKAC-a prije saobraćajne nesreće:

Uvijek se naježim zbog onoga što mi je jedan svećenik rekao o Misi

Poslušajte u nastavku Križni put za posvećenje svećenika. Molitva

U Međugorju je u tijeku 25. Međunarodna duhovna obnova za svećenike koja je okupila 173 sudionika iz 27 zemalja: Hrvatske, Srbije, BiH, USA, Slovenije, Belgije, Francuske, Italije, Albanije, Rumunjske, Poljske, Slovačke, Češke, Venezuele, Španjolske, Mexika, Dominikanske Republike, Njemačke, Švicarske, Austrije, Mađarske, Moldavije, Kazahstana, Bjelorusije, Litve, Rusije i Latvije.

U ponedjeljak 4. srpnja 2022. večernjim molitvenim programom službeno je započela 25. MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA SVEĆENIKE koja će trajati do 9. srpnja 2022. Tema ovogodišnje duhovne obnove za svećenike je „Učite od mene i naći ćete mir (Mt 11, 28-30).

O kako je velik svećenik!

Na redovitoj općoj audijenciji u srijedu, 23. veljače 2022. Papa je uputio apel da se svi vjernici na Čistu srijedu uključe u Dan molitve i posta za MIR u Ukrajini i zazvao je Kraljicu Mira da sačuva svijet od bezumlja rata!

Stranica 1 od 4