ZAVRŠENE E-duhovne vježbe u Međugorju 19. – 21. ožujka 2021.

Iako su u toku korizmene E-duhovne vježbe koje vode E-fratri iz Pazina koji svakoga dana svima onima koji su se prijavili preko e-maila ili aplikacije šalju prigodne tekstove za meditaciju i molitvu, upiti i želje da se jedne duhovne vježbe ipak održe uživo, nisu nedostajali. I upravo ti upiti sudjelovatelja, potaknuli su E-fratre na organiziranje pravog, živog susreta u okvirima epidemioloških mjera. Idealno mjesto pokazalo se Međugorje zbog svih mogućnosti koje ovdje hodočasnicima nudi župa i svetište.

Tako je prošlog petka, na svetkovinu sv. Josipa u 10,00 sati započeo prvi dan vježbi za oko 400-tinjak sudionika, jednoga iz Njemačke, ponešto iz Hrvatske i pretežno iz BiH. Završetak je bio u nedjelju, 21. ožujka oko 12 sati, nakon zajedničke molitve krunice na Podbrdu i svete mise.

Susreti su se održavali u Dvorani Ivana Pavla II. (preko puta vanjskog oltara), u župnoj crkvi te na drugim molitvenim mjestima, a sastojali su se od duhovnih nagovora, razmatranja, pjevanja, molitve, svjedočanstava i, naravno, večernjeg molitvenog programa u župi. 

Sudionici vježbi nisu skrivali svoju radost zbog konačno jednog stvarnog, živog duhovnog programa što je pokazalo da su svi već pomalo umorni od online duhovnosti. U svojim svjedočanstvima na kraju vježbi svjedočili su i kako se osjećaju obnovljeno i ispunjeno, s novom snagom za suočavanje svakodnevnih problema.