Sadržaj s oznakom: eduhovne vježbe

„TI SI RADOST“ tema je novih adventskih franjevačkih e-duhovnih vježbi koje će započeti s uvodnim pismom na prvu nedjelju Došašća. Prijave su moguće do 16. prosinca 2023. Voditelj ovih e-duhovnih vježbi je fra Darko Tepert.

Objavljeno u Najave | 22.7.2023.

Usputne duhovne vježbe

Usputne duhovne vježbe

Ljeto je u punome sjaju i vrijeme ide svojim tijekom. Neki od nas usredotočeni su na rad, vrhunac radne godine, a neki pak uživaju vrijeme odmora. I jednima i drugima ovo vrijeme može biti stresno jer nam društvo nudi svoju viziju i rada i odmora, a mi smo ponekad poput ovaca bez pastira pa bismo htjeli iskoristiti sve što nam se nudi. Kako u tom vremenu biti usredotočen na ono što je jedino bitno? Na Gospodina, na molitvu, na pravi odmor i duha i tijela ili pak kako u vrevi radnoga ljeta priuštiti sebi kvalitetno vrijeme za Gospodina i s Gospodinom?

Pridružite se e-duhovnim vježbama i ovog adventa. U skrovitosti svojih srdaca i domova pripremite se za Kristov rođendan. Autori duhovnih vježbi su fra Josip Vlašić i br. Marinko Kalić. U nastavku vam donosimo njihov poziv.

E-fratri su nam i za ovo Došašće pripremili nove e-duhovne vježbe.

O tome kažu:

E-fratri ponovno započinju novi ciklus e-duhovnih vježbi. Ovaj put su to ADVENTSKE DUHOVNE VJEŽBE od 28. studenog do 25. 12. 2021. pod temom: „Evo, na vratima stojim i kucam!“ (Otk 3,20)

U nedjelju 10. listopada u Masnoj Luci na Blidinju odnosno u Franjevačkoj kući molitve, unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama (snijeg i kiša), održan je regionalni susret sudionika e-Duhovne vježbe. Sudjelovalo je 100-tinjak osoba najvećim dijelom iz Hercegovine, ali dio njih stigao je iz Bosne i Dalmacije, a neki hrabri čak i iz Istre.

Pazinski su fratri pripremili duhovne vježbe za ljeto pod nazivom "On mi daje odmora." (Psalam 23).

Molitvena zajednica Božja Pobjeda ozbiljno je shvatila riječi: „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu!“ (Ps 98, 1).

Iako su u toku korizmene E-duhovne vježbe koje vode E-fratri iz Pazina koji svakoga dana svima onima koji su se prijavili preko e-maila ili aplikacije šalju prigodne tekstove za meditaciju i molitvu, upiti i želje da se jedne duhovne vježbe ipak održe uživo, nisu nedostajali. I upravo ti upiti sudjelovatelja, potaknuli su E-fratre na organiziranje pravog, živog susreta u okvirima epidemioloških mjera. Idealno mjesto pokazalo se Međugorje zbog svih mogućnosti koje ovdje hodočasnicima nudi župa i svetište.

U toku su korizmene E-duhovne vježbe koje vode E-fratri iz Pazina. Svakoga dana svima onima koji su se prijavili preko e-maila ili aplikacije stižu prigodni tekstovi za meditaciju i molitvu. Ipak, brojni upiti sudjelovatelja, potaknuli su E-fratre na razmišljanje o mogućem pravom, živom susretu u okvirima epidemioloških mjera.

Za ovogodišnju korizmu E - FRATRI IZ PAZINA pripremili su duhovne vježbe čiji su naslov uzeli iz Isusovih riječi koje slušamo na Pepelnicu: "Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu koji je u skrovitosti." (Mt 6,6).

Braća iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja BDM pozivaju sve zainteresirane da se prijave na adventske e-duhovne vježbe koje će se održavati od 29. studenog do 25. prosinca.

Pazinski franjevci organiziraju ljetne e-duhovne vježbe koje će trajati od 25. srpnja do 2. kolovoza, a voditelji istih je fra Josip Vlašić. Evo kako se prijaviti:

Objavljeno u Najave | 16.5.2020.

Duhovske e-duhovne vježbe

E-fratri iz Pazina ponovno su aktivni.

Fratri iz Pazina pripremili su nove korizmene e-duhovne vježbe za sve one koji žele dublje upoznati sebe kroz Božju Riječ te se tako temeljitije spremiti za Uskrs.

Život je kao i sport. Što se bolje za njega pripremiš, to ćeš ostvariti i bolji rezultat, naravno uz Božju pomoć.

Stranica 1 od 2