5 dana molitve za majčinstvo u Gospodinu

Ne postoji škola za roditelje. Svatko od nas nekako se sam snalazi u procesu odgajanja svoje djece. Nekada bolje i lakše, nekada gore i teže. Zavisi od milosti, od naših vlastitih rana i granica, od našeg neiskustva te situacije u kojoj se zateknemo.

Lysa Terkeurst je nagrađivana autorica NY Timesa, motivacijska govornica i predsjednica društva Proverb 31. Možete je posjetiti na njezinoj web-stranici.

Ona je i majka koja je sama shvatila kako nam to što smo roditelji koji žive po Božjim standardima, neće značiti da nećemo iskusiti teške situacije.

Pomolivši se Bogu, čula je ove njegove riječi: “Dopusti mi da uzmem od tebe tvoju prirodnu, tjelesnu reakciju. Umjesto da dopustiš da ti misli divljaju, budi u mojoj prisutnosti. Budi mirna i znaj da sam ja Bog.”

Shvatila je kako je u roditeljstvu najvažnije otvoriti se da Bog preko nas djeluje. Stoga vam u tekstu ispod donosimo njezinu seriju od 5 dana molitve mama za njih same, odnosno za majčinstvo u Gospodinu:

1. dan

“Gospodine, molim Te, oprosti mi što ponekad ne širim Tvoju milost na druge. Ja sam žena koja tako silno treba Tvoju milost i znam da bih trebala biti i žena koja Tvoju milost slobodno dalje daje drugima. Pomozi mi da izgrađujem, ohrabrujem i ljubim druge onako kako Ti to činiš! U Isusovo Ime! Amen!”

 

2. dan

“Gospodine, tako sam sklona početi prigovarati i hraniti unutarnje nezadovoljstvo, kada stvari ne idu “kako bi trebale”. Pomozi mi da izabirem stav koji će biti ugodan tebi! Želim vidjeti savršeno čudo usred nesavršenih okolnosti. U Isusovo Ime! Amen!”

 

3. dan

Gospodine, stvorio si me na svoju sliku i to je ono što svakodnevno zaboravljam…

Molim Te, pomozi mi svakodnevno sjetiti se toga, zahvaljivati Ti za to i uživati u tome kakvom si me stvorio, a ne stalno priželjkivati da sam drugačija.

U Isusovo Ime. Amen!

 

4. dan

Dragi Bože, ponekad kao da nešto “uleti” u moje raspoloženje i moji osjećaji postaju neobuzdani…Pomozi mi da reagiram na način koji Tebe časti, a ne na način koji pomaže sotonskom planu…

U Isusovo Ime. Amen!

 

5. dan

Gospodine, znam da želiš da odgojim svoje dijete u odraslu osobu koja slijedi Tebe.

Molim te za Tvoju mudrost dok se trudim biti mama kojoj si povjerio tako veliku čast.

Molim te, promijeni moju perspektivu i opremi me onim što mi je potrebno za taj zadatak danas.

U Isusovo Ime. Amen!

(Lysa Terkeurst)

Označeno u