Sadržaj s oznakom: Majčinstvo

Elisa Girotto je željela da joj kćer osjeća njenu ljubav dok odrasta bez majke.

Usprkos tome što će duh ovog našeg progresivno-represivnog vremena reći, majčinstvo predstavlja utjelovljenje nekih od najvrjednijih ljudskih vrlina - onih vrlina koje svojom neoskvrnutom vezom s Dobrim nadilaze okvire ljudskoga koje ih utjelovljuje.

Ne postoji škola za roditelje. Svatko od nas nekako se sam snalazi u procesu odgajanja svoje djece. Nekada bolje i lakše, nekada gore i teže. Zavisi od milosti, od naših vlastitih rana i granica, od našeg neiskustva te situacije u kojoj se zateknemo.

Imat ćeš čisto srce kad prestaneš raditi razliku između djece.

Postoje mnoga istraživanja koje su znanstvenici radili na sebi, postoje i ona otkrića koja su nastala posve slučajno, a i jedno i drugo se zapravo dogodilo kad je neuroznanstvenici Rebecca Saxe palo na pamet napraviti prvu sliku magnetne rezonance majke i bebe 'uslikavši' na taj način sebe i svog sina dvomjesečnog sina Percyija u naručju.

Gošća emisije PUT SRCA je Martina Nobilo iz malog mjesta Trpanj, supruga i majka petero djece.

 O tome se raspravljalo 11. listopada u Rimu u sklopu Tjedna obitelji, koji su organizirale udruge za zaštitu i promicanje obitelji iz pokrajine Lacij, a koji traje do 14. listopada

Odgovore na pitanje kako najlakše do djeteta i kakvo se dijete može dobiti za određen novčani iznos, zainteresirani istospolni parovi mogli su doznati na nedavnoj konferenciji za europske homoseksualce održanoj u Bruxellesu, na kojoj su, među ostalim, različite agencije predstavile svoje ponude.

U dvorani Pastoralnog centra o. Ante Gabrića u župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću na razini Neretvanskog dekanata održana je u utorak, 23. siječnja druga u nizu tribina u Godini majčinstva.

NAKON što je rodila svoje prvo dijete i podlegla tipičnim, ma zapravo - modernim - majčinskim stresovima poznata australska blogerska "kraljica" Constance Hall za savjet je pitala svog tatu, odnosno mamu koja je odgojila 11 djece i gotovo nikada nije izgledala kao da će ovog časa pregorjeti.