Devetnica Majci milosti

Inicijativa vjernika „Preobrazimo Hrvatsku molitvom“ organizira molitvu devetnice Majci milosti u razdoblju od 16. do 24. siječnja 2016.

Uz molitvu za svaki dan devetnice, molit će se krunica a tko će biti u mogućnosti, jedan dan će prikazati post/ nemrs.

Nakana naše zajedničke molitve je da nad Hrvatskom zablista Slava Božja.

Molimo i za:
- mudro i predano vodstvo u hrvatskom narodu,
- snagu da naše vođe donose odluke za dobro i stabilnost naroda,
- za sve obitelji i pojedince koji trpe društvenu nepravdu i siromaštvo (blokirane, nezaposlene i one koji su zabrinuti zbog radnog mjesta)
- povećanje broja obitelji i djece
- obraćenje naših bližnjih koji Boga
- za prestanak svake psovke i pobačaja
Molitve za svaki dan devetnice Majci Milosti: http://www.ursulinke.hr/index3.php?pIDm1=12&pIDm2=43
Radosno vas pozivamo da nam se pridružite u molitvu devetnice Majci milosti. Ovaj poziv proslijedite drugima. Neka se Gospodin proslavi!

U samostanu sestara uršulinki u Varaždinu već jako dugo štuje se kip Majke Božje s Djetetom Isusom pod nazivom Majka Milosti. Kip potječe iz 15. st. Pronašao ga je jedan seljak kod oranja na svojoj njivi, odnio ga svome župniku, a župnik ga je povjerio redovnicama u uršulinskom samostanu u Varaždinu, koje su ga vrlo častile i s velikim se pouzdanjem utjecale Marijinom majčinskom zagovoru.

Naslov Majka Milosti dobio je u 20. st. kada je njegova velika štovateljica, uršulinka s. Evanđelista Muršić, zamolila Majku Božju da joj pokaže kojim imenom da je naziva. Odgovor je dobila u snu u kojem su s kipa padali papirići s natpisom: »Mater Gratiae« - Majka Milosti. Marija je Majka Milosti, jer se u njoj utjelovio i od nje rodio Isus Krist naš Spasitelj, najveća Božja Milost za nas grešne ljude. Umirući na križu, Isus nam je ostavio Mariju za našu Majku.
Zato joj se smijemo utjecati kao Isusovoj i svojoj Majci – Majci Milosti.

https://web.facebook.com/Preobrazimo-Hrvatsku-molitvom-617065738442420/

Označeno u