MOLITVA 12. DAN, 7. listopada 2018.

„BLAGOSLOVLJENI GOSPODAR ŽELI TAKO: NEKA BUDE NJEGOVA VOLJA!“ (sv. Leopold Bogdan Mandić)

Nakana:
Neka Gospodin koji je došao na ovaj svijet kao bespomoćno malo dijete udijeli poniznosti da budemo ozdravljeni.

Sveto pismo:
„Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.“ Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova.“ (2 Kor 12, 9)

Razmatranje:
Gospodin, naš Spasitelj je došao u ovaj naš svijet kao malo obično dijete rođen u bijednim uvjetima u kakvima nisu čak niti druga djeca rođena. Već nam je time pokazao kako trebamo biti ponizni i mali ljudi, a Njegovo djetinjstvo nam je pokazalo kako moramo biti poslušni i na koji način raditi na Božjoj njivi.
Dragi molitelji, svi smo mi pozvani od Gospodina da se On proslavi u novim životima koje mi našom molitvom možemo izmoliti. Mi molimo isto u svojoj slabosti da Gospodin omogući rođenje novih života, da dotakne srca onih majki koje razmišljaju o pobačaju da se predomisle. Bog čuje naše skromne molitve i naše male žrtve koje prinosimo za nerođene, a i uslišava ih. Mi ne znamo čiji ćemo život spasiti. Možda će taj život postati neki novi Alojzije Stepinac ili možda savjesni predsjednik naše domovine ili možda običan mali čovjek koji će podariti puno djece i dati Bogu da ostvaruje svoj naum po njima. Naša molitva je kap u moru, ali te kapi i čine more.

Molitva:
Gospodine naš, proslavi se kroz naše molitve, naše živote, naša djela, naše žrtve koje darujemo za spas nerođenih. Mi smo slabi i svojim umom ne možemo pobijediti niti napasti koje svijet pred nas stavlja, a kamoli nekoga odgovoriti od pobačaja. Zato si nam Ti podario Duha Svetoga da možemo prenositi Tvoju volju. Neka On, Bože naš, bude uz nas u svakome trenutku života, a posebno kada molimo za spas nerođenih da možemo u svakome trenutku biti Tvoja produžena ruka koja izlijeva Tvoje milosti na druge. Amen!

Matej Haraminec, član organizacijskog tima 40 dana za život - Bjelovar