MOLITVA 13. DAN, 8. listopada 2018.

„NISAM LI VAM REKAO DA SVETI JOSIP ČINI ČUDESA?“ (sv. Leopold Bogdan Mandić)

Nakana:
Za sve očeve koji strahuju postati očevima.

Sveto pismo:
„Otac sirota, branitelj udovica, Bog je u svom svetom šatoru.“ (Ps 68, 6)

Razmatranje:
Otac - kako je to uzvišena uloga koju je Gospodin dao svakom ocu. Biti odgovoran za obitelj, ljubiti je i skrbiti za nju, to je ono što je i sveti Josip radio za svoju svetu nazaretsku obitelj. Odgovorna je to uloga, ali i milosna. Otac naš nebeski skrbi o svima nama i čeka na svako svoje odlutalo dijete da se vrati. Čeka u ljubavi, bez pogovaranja i ljutnje, već otvorenog srca i spreman sve oprostiti.
Dragi oče, zar i ti ne osjećaš milost u tom Božjem pozivu da budeš na čelu svoje obitelji, da brineš za nju, da se veseliš i raduješ osmjehu svojega djeteta, da mu budeš nužan oslonac u ovom životu koji ti je darovan? Budi primjer kako se u svemu oslanjati na našeg Oca Nebeskog i ići putem vjere.
Stvoren si i pozvan da budeš oslonac i temelj svoje obitelji, osloni se na Krista i nasljeduj Ga u ljubavi.

Molitva:
O moj Isuse, smiluj se svim očevima.
Ojačaj ih i osnaži u ulozi koju si im dao, da mogu biti snažan temelj i oslonac svoje obitelji. Podari im ljubav, pravednost, snagu i jakost kako bi se mogli oduprijeti svim izazovima ovoga svijeta.
O moj Isuse, pogledaj naše očeve, blagoslovi ih i izlij na njih obilje svoje milosti kako bi u Tebi našli uzor i nasljedovali Tvoj Sveti Duh.
Po Kristu Gospodinu našem, amen!

Ankica Jakić, voditeljica organizacijskog tima 40 dana za život - Metković