MOLITVA 16. DAN, 11. listopada 2018.

„IMAMO U NEBU SRCE MAJKE. DJEVICE MARIJO, MAJKO NAŠA, KOJA SI PODNO KRIŽA PREPATILA KOLIKO JE NAJVIŠE MOGUĆE LJUDSKOM STVORENJU, TI RAZUMIJEŠ NAŠE BOLI I ZATO NAS UTJEŠI.“ (sv. Leopold Bogdan Mandić)

Nakana:
Molimo za sve majke koje se javljaju za pomoć bilo udrugama, bilo inicijativi. Pomoć u hrani, odjeći, pelenama, ali ponajprije duhovna i psihološka pomoć, postoji kako bi odvratila majke od izbora koji zasigurno znači smrt nevinog djeteta.

Sveto pismo:
„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.“ (Mt 11, 28)

Razmatranje:
Isus nas uvijek zove k sebi. Ponekad u burama i olujama života zaboravimo na Njega, na Njegovu ljubav, počnemo sami donositi odluke, procjenjivati situacije i ljude, zaboravimo kako ništa nemamo, a da nam nije dano odozgor.
Koliko puta su se u takvoj situaciji našle majke čijim bebama prijeti pobačaj, koliko puta nisu naišle na ispruženu ruku, na toplu riječ nade i utjehe i na ohrabrenje. I umorile su se… od svoga očaja, tuge, straha, nemoći, beznađa... i iscrpilo ih je razmišljanje, tjeskoba, depresija, jad…, a Isus uvijek i zauvijek poziva: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.“

Molitva:
Isuse, daj da nikad ne zaboravim da su Tvoje ruke uvijek raširene za mene i da uvijek mogu dotrčati u Tvoj zagrljaj. Kad me brodolom života pokuša odvući u dubine bez dna, istrgni me i pokaži da si Ti svjetlo, nada, ljubav, radost i mir.
Također, molim za veću osjetljivost za one oko mene koji pate, za dublje razumijevanje njihove boli i pomozi mi da ih uvijek mogu susresti u njihovoj nesretnoj sadašnjosti i pokazati im ljepšu budućnost s Tobom. Amen.

Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju