MOLITVA 20. DAN, 15. listopada 2018.

„U MRAKU ŽIVOTA, BAKLJA VJERE I POBOŽNOSTI PREMA MAJCI BOŽJOJ VODE NAS DA BUDEMO NEPOKOLEBLJIVI U NADI.“ (sv. Leopold Bogdan Mandić)

Nakana:
Molimo za razumijevanje razmjera utjecaja pobačaja na čitave generacije.

Sveto pismo:
„Izak se obrati Jahvi za svoju ženu jer je bila nerotkinja. Jahve ga usliša te njegova žena Rebeka zače. No djeca se u njenoj utrobi tako sudarala te ona uzviknu: 'Ako je tako, zašto ću živjeti!' Ode, dakle, da se posavjetuje s Jahvom. I Jahve joj reče: 'Dva su svijeta u utrobi tvojoj; dva će se naroda iz tvog krila odijeliti. Narod će nad narodom gospodovati, stariji će služiti mlađemu.'“ (Post 25,21-23)

Razmatranje:
Dragi milosrdni Bože, pomozi nam shvatiti odgovornost koju nose naše odluke. Židovi kažu: „Odgajajući svoju djecu odgajaš svoje unuke.“
Odgajamo li sebe i svoju djecu da ljube Tebe, istinu, pravdu? Ili da idu „lakšim putem“, da bježeći od križa staju uz ono što je ugodno, jednostavno, u trendu?
Ti se, Bože, ne mijenjaš i Tvoja je istina nepromjenjiva. A ona kaže da je svaki ljudski život svet, vrijedan i od Tebe planiran. Razumijemo li da ubojstvom jednog djeteta pobačajem ubijamo čitave generacije - djecu,unuke, praunuke tog djeteta koje Ti ljubiš i želiš?
No, isto tako, sudjelovanjem u spašavanju jednog djeteta dao si nam milost sačuvati čitave generacije!

Molitva:
Bože, Ti u svojoj mudrosti vidiš dalje i dublje od nas. Otkrij nam tu istinu i daj nam snagu vjere, da možemo sebe i svoje borbe bez straha prepustiti u Tvoje očinske ruke. Jer Ti si savršeni Otac i Kralj nad narodima generacijama. Neka svi oni slave Tvoje sveto ime i traže Tvoje lice! To Te molimo u ime Isusa Krista po kojem nas obasipaš brojnim blagoslovima. Amen!

Ivan Pokupec, član organizacijskog tima 40 dana za život - Križevci