MOLITVA 5. DAN, 30. rujna 2018.

„ŠTO VIŠE RADIMO U ŽIVOTU NA OVOJ ZEMLJI, VIŠE ZASLUGA STJEČEMO ZA NEBO I VIŠE DOPRINOSIMO ZA SPASENJE DUŠE. MJESTO NA NEBU NITKO NAM NEĆE ODUZETI.“ (sv. Leopold Bogdan Mandić)

Nakana:
Neka istina posljednjeg suda oblikuje naše misli, prioritete i izbore ovdje na zemlji.

Sveto pismo:
„A kralj će odgovoriti: Zaista kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25,40)

Razmatranje:
Isus te poziva na djelovanje. Što možeš učiniti? Dođi pred bolnicu! Stani na stranu života. Neka se tvoj Učitelj ponosi tobom jer si hrabar i nisi se uplašio. I On ti govori „Ne boj se, jer ja sam s tobom.“ Sve što učiniš, za Njega si učinio. Iskorači iz udobnosti i uljuljanosti svakodnevnice ovog prolaznog života na zemlji. Učini nešto za nebo. Već danas. I sve će ti biti bolje. Vidjet ćeš! Zamislite prizor u kojem vjernici uzlaze na nebo i stoje pred Kristom. U tom trenutku primit ćete dar koji se ni s čim ne može usporediti. Preplavit će vas ljubav koja ne prolazi i zauvijek ostajete s Njim. U Matejevu evanđelju čitamo kako gospodar kaže svome sluzi: “U malome si bio vjeran, nad mnogima ću te postaviti.“ Koje su to „male“ stvari? One svakako uključuju i ovu poruku iz Matejeva evanđelja: “Zaista kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ Kada donesete odluku ljubiti najmanje i boriti se za svaki nerođeni život, vaš se trud umnožava. Isus vam nudi priliku da, učinivši nekoliko sitnica na zemlji, baštinite velike stvari u nebu, u vječnosti.

Molitva:
Molim Te Isuse, zaštiti sve molitelje u ovoj kampanji. Čuvaj i blagoslivljaj sve one koji su ustali u obranu života nerođenih. Sve koji su se, ovdje na zemlji odlučili živjeti za nebo, ohrabri ih Isuse da u tome budu ustrajni. Molim Te da nas Ti vodiš. Budi tu. Zaštiti nas od svih napada, provokacija i ismijavanja. Ne dopusti da nas udalje od Tebe i našeg konačnog cilja. Amen!

Martina Bošnjak, 40 dana za život - Zagreb