Molitva kad imaš problema, trpljenja, teškoća...

Hranit će vas Gospodin kruhom tjeskobe, pojiti vodom nevolje, al' se više neće kriti tvoj Učitelj – oči će ti gledati Učitelja tvoga.

I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: To je put, njime idite". (Iz 30, 20-21)

Kad se suočavamo s problemima, bolestima, gubicima i pogreškama, nemojmo misliti da su one Gospodinu nepoznate. Sve je to dio Njegova plana. Naš je Bog dobar Bog i On zlo može izvesti na dobro. Poput apostola iz prvih kršćanskih vremena moramo se čvrsto držati Krista i ne gubeći srčanost predati se volji Božjoj (v. Dj 4, 24-27).

Zauzmimo stav poput Joba iz Staroga zavjeta. Kad je sve izgubio, rekao je: "Bog dao, Bog oduzeo! Blagoslovljeno ime Božje." (Job 1, 21). Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam - riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnosti i nadu. (Jr 29, 11).

Moli ovako:

Moj Gospodine, znam da su neuspjesi, bolesti, gubici i problemi dio Tvog spasiteljskog plana za moj život. Zato Ti zahvaljujem i slavim Te za sve njih. Molim Te da mi pritekneš u pomoć da se mogu suočiti s problemima koji me muče. Ti ih preuzmi Gospodine i preobrazi ih da postanu na dobrobit i ozdravljenje meni i mojoj obitelji. Dobri moj Isuse, sva moja nada i pouzdanje su u Tebi, pošalji Duha Svetoga u moje srce, da mogu u trenucima žalosti i patnje uvijek zazivati Tvoje Ime. Daruj mi milost da Te u svemu mogu slaviti; Tvoja mi je milost dovoljna. Čuvaj me blizu svog svetog srca i osnaži me da Ti pjevam hvale i kad me nevolje snađu. Slavim Te Isuse, hvalim Te Gospodine!

(Ponovi molitvu ako je potrebno).

Pročitaj iz Svetog pisma: Heb 12, 1-13; Dj 4 1-31; Ps 25;

(Dobro je hvaliti i slaviti Isusa u svim svojim problemima, teškoćama, gubicima i tjeskobama. Djela milosrđa i davanje desetine za promicanje evangelizacije također su hvalevrijedna. Ako od svoga dobra daješ za Gospodnji posao, On će ti uzvratiti obilnim blagoslovima).

Dajite i dat će vam se mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti. (Lk 6, 38).

otac James Manjackal M.S.F.S, Knjiga, 27 karizmatskih molitava