Molitva za dar vjere

Gospodine, tebe svim srcem molim da moja vjera bude cjelovita i bez zadrške, ona koju naviješta i naraštajima predaje Crkva;
da prodire u moje misli, u način prosuđivanja božanske i ljudske zbilje.

Gospodine, daj da moja vjera bude slobodna: da prihvaća odricanja i dužnosti koje sa sobom nosi te da izrazi srž moje stvorenosti ispovijedajući: vjerujem u tebe, Gospodine.

Gospodine, udijeli mi sigurnu vjeru, svjetlo koje jača u kušnjama, koje smiruje i odmara. Molim te za radosnu vjeru koja razveseljuje srce i uvodi u molitvu, koja posvećuje svaki životni trenutak, vjeru punu pouzdanja u tebe i tvoju Riječ.

Gospodine, daj da moja vjera bude djelotvorna, tako da prijateljstvo s tobom postane djelo ljubavi u svemu što činim, u iskustvu sreće, u trpljenjima u iščekivanju konačne objave; trajno svjedočanstvo prisutnosti i neprekidna hrana životu u nadi.

Gospodine, daj da moja vjera bude ponizna i ne traži temelje u ljudskoj mudrosti, nego u tvojoj milosti i ljepoti križa, oslonjena na snagu Duha Svetoga, vidljivoga u tvojoj Crkvi kojoj si podario majčinski zagovor Majke Marije. Umnoži nam vjeru ti koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

Amen.

Označeno u