Molitva za ozdravljenje

Gospodine Isuse molimo te da uđeš u čitavu našu prošlost, sve do trenutka našeg rođenja, čak i do trenutka našeg začeća, čak i u naše obiteljsko stablo i pretke i ozdravi nas tamo, jer je naša prošlost i sadašnjost pred tobom kao i naša budućnost.

Gospodine Isuse prvenstveno te molimo da ozdraviš naše obiteljsko stablo i pretke. Ozdravi u mojem obiteljskom stablu one pretke koji su umrli naglo i nasilno, ako je bilo slučajeva samoubojstva, abortusa ili ako su postojale navike alkoholizma ili preljubnih odnosa, ili ako nisu mogli biti plodni.

Ozdravi ako je bilo predaka koji su bili ubijeni ili ubili druge, ili bili silovani, ili su umrli u ratu, mučeni u konc. logorima ili pokopani u grobovima bez imena, ili su nestali, ili se nisu vratili s fronta. Ozdravi Gospodine one među našim precima koji su umrli mentalno bolesni, ili opsjednuti. Ozdravi Gospodine one pretke koji su bili uključeni u štovanje Sotone ili su se bavili okultnim praksama ili su pripadali krivim vjerama. Prekini Gospodine svaki urok i svako prokletstvo nabačeno od strane naših predaka. U njihovo se ime kajemo za sve nepravde i zlo koje su učinili drugim pretcima. U njihovo ime opraštamo svim onim pretcima koje su oni povrijedili.

Gospodine prepuštamo ih tvojoj ljubavi. Daruj im vječni mir. Neka osjete silu tvojega Uskrsnuća. Gospodine želimo ih osloboditi bilo kakvog predbacivanja koje imamo prema njima. Molimo te Gospodine da prekineš svaku navezanost ili zarobljenost koja nam dolazi od njih, kako bismo mi bili slobodni od svake navezanosti koju oni imaju s obzirom na nas. Sada te molimo Gospodine Isuse za ozdravljenje naših života. I to u vremenu od devet mjeseci koje smo proveli u utrobi svoje majke. Od trenutka našeg začeća do trenutka rođenja.

Gospodine možda moji roditelji nisu surađivali s tobom u trenutku stvaranja mog života. Možda sam začet pod utjecajem alkohola ili u bijesu ili u požudi, možda izvan braka, možda čak kao rezultat silovanja. I tako taj trenutak koji je trebao biti prekrasan početak našega života pokvaren je radi krivih odnosa mojih roditelja. Molimo te Gospodine, pomogni nam da ih ni za što ne okrivljavamo, već te molimo da po svojoj genealogiji ozdraviš moje obiteljsko stablo. Dok te molimo da nas ozdraviš u trenutku našega začeća po svom utjelovljenju u utrobi Marijinoj. I molimo te Marijo da nas ozdraviš po svome bezgriješnom začeću.

Dok ti zahvaljujemo za dar života i ljubavi, zahvaljujemo ti što si nas stvorio na svoju sliku i priliku. Molimo te Isuse da ozdraviš devet mjeseci koji smo proveli u utrobi svoje majke, dok je dijete tako blizu svoje majke osjetljivo je i na njega utječu sve one stvari koje utječu na majke. Možda su naše majke Gospodine bile uplašene od poroda, možda su nas čak htjele i pobaciti, možda je majka doživjela veliki strah ili šok, možda se osjećala usamljena i napuštena, možda je imala teškoća sa svojom obitelji.

Možda mi je otac umro prije nego sam se rodio. Možda sam posmrtno dijete. Gospodine oslobodi me svakog straha koji je tada osjetila moja majka, ozdravi me od osjećaja ugroženosti koji sam tada doživio. I kao što si ozdravio Ivana Krstitelja dok je bio u utrobi svoje majke, ozdravi i mene u tom vremenu mojega života, i ispuni me dubokim osjećajem radosti i zahvalnosti za dar života samoga, za dar obitelji u kojoj sam rođen, hvala ti Isuse. Gospodine Isuse, također te molimo, da budeš sada prisutan u trenutku našeg rođenja i da nas ozdraviš tamo.

Možda smo rođeni za vrijeme rata ili u okolnostima teškima za našu obitelj, kao što je siromaštvo, ili da nas roditelji nisu željeli, i da smo bili slučaj, možda su željeli dječaka, a rodila se djevojčica ili obratno. Možda smo se rodili nakon teškog poroda ili prerano ili sa prirođenom manom ili sa oštećenjem na mozgu ili sa pupkovinom omotanom oko vrata, ili da smo bili bez zraka, rođeni plavi. Ili dijete koje je rođeno klještima.

Što god da su Gospodine bile okolnosti našega poroda, molimo te da nam daš duboki osjećaj sigurnosti da budemo svijesni da si bio s nama u tom trenutku našega poroda, čekajući da nas zagrliš svojim dragim rukama. Iako smo u tom trenutku čuli jake zvukove i zaslijepila nas je svijetlost ili zagađena okolina. Gospodine kao što si ti bio rođen u štali i tvome je životu prijetio kralj Herod daj da primimo ljubav tvoje majke Marije i dopusti da osjetimo tu prekrasnu ljubav i sigurnost prisustva majke Marije. I molim te Gospodine da moj porod ozdraviš po svojemu rođenju.

Isuse, molimo te da ozdraviš naše rano djetinjstvo, naše prve dane i tjedne odrastanja, u tom dijelu života u kojemu najviše utječu na nas okolnosti. Ozdravi me u tom najvažnijem odnosu s mojoj majkom. Možda netko ovdje Gospodine nije upoznao majčinsku ljubav, jer je možda umrla pri porodu ili dok sam bio malen. To je bilo razdoblje u životu u kojem sam trebao majku da me nježno drži uz sebe. A nje nije bilo. Ili je možda Gospodine i bila tamo ali je napustila obitelj radi nekoga drugoga, ili me je poslala djedu i baki ili ujaku i ujni na odgoj, jer nas je bilo puno djece. Možda je bila slaba ili boležljiva. Možda smo baš u tom odnosu bili najviše povrijeđeni. Možda nas je majka često proklinjala i željela da se nismo ni rodili. Možda je prečesto pokazivala da više voli moju drugu braću i sestre.

Gospodine Isuse, pomozi mi da oprostim svojoj majci. Daj mi duboko iskustvo majčinske ljubavi. Jer ti si mi Gospodine Isuse odgovorio po proroku, zar može majka zaboraviti čedo svoje utrobe, ali ako i zaboravi, ja tebe zaboraviti neću. Da Gospodine Isuse, molim te da ozdraviš moj odnos s ocem. Možda je Gospodine Isuse moj otac umro dok sam bio malen, i da je u tom razdoblju mojega života mi jako trebao a nije bio tamo.

Možda je umro u ratu, ili bio na ratištu, ili na radu u inozemstvu pa mi je bio stran ili je i bio čak ovdje, ali sam odrastao u velikom strahu od njega, jer je bio jako oštar i strog. Ili sam se stidio njegova siromaštva ili niskog društvenog položaja ili njegove nezaposlenosti ili njegove neodgovornosti. Možda sam ga mrzio jer je bio alkoholičar ili vrlo nasilan prema majci i obitelji. Gospodine kao što si ti meni oprostio mnoge grijehe, pomozi mi da oprostim svome ocu bez obzira gdje se sada nalazio da ga mogu voljeti i moliti za njega. Molim te Isuse da mi pomogneš da osjetim duboko iskustvo očinske ljubavi, kao što si i ti osjetio ljubav svoga nebeskog oca. Gospodine Isuse molimo za ozdravljenje u drugim odnosima mojega djetinjstva. Ozdravi me od ljubomore koju sam osjećao prema braći ili sestrama, jer mi se činilo da ih roditelji vole više nego mene i na žalost činili su usporedbe među nama.

Ozdravi me ako sam u tom razdoblju prošao kroz tešku i bolnu bolest ili sam doživio veliki šok ili strah. Ozdravi me Gospodine ako sam doživio smrt neke drage osobe. Ozdravi me ako sam bio seksualno zlostavljan od nekog rođaka ili strane osobe. Osobito od osobe koja mi je bila nadređena, u koju sam se ugledao npr. stric, liječnik, svećenik ili vlastiti otac. Ozdravi me u mojih odnosima u školskom razdoblju, gdje mi se činilo da nemam prijatelja, da me nitko ne voli. Ozdravi me Gospodine, ako me neki učitelj nepravedno kaznio ili ismijavao moju obitelj pred drugima.

Ozdravi me ako su me roditelji tjerali da budem bolji u školi, a ja sam se osjećao beskorisan jer nisam mogao ispuniti njihova očekivanja. Ozdravi me ako su mi moji suškolarci davali nadimke ili su mi se rugali. Možda sam se već tada osjećao odbačen i s osjećajem manje vrijednosti i nisam volio sam sebe. Bio sam ispunjen strahovima i bojao sam se bilo što učiniti u strahu od promašaja. Gospodine Isuse ozdravi me ako sam pao na nekim važnim ispitima ili nisam uspio na nekom natjecanju. Donosim ti svo razdoblje svoga dječaštva i djevojaštva rano i kasno. Kako dalje rastem, ne samo u dobi, već i u mudrosti i milosti, pred Bogom i ljudima. Hvala ti Isuse. Gospodine Isuse, molim te da me ozdraviš u vremenu moje mladosti. Ozdravi me Gospodine u području moje seksualnosti, kada sam primio informacije o svojoj seksualnosti iz krivih izvora i moja iskustva iz tog vremena, još mi i sada izazivaju osjećaj krivnje.

Molim te Gospodine Isuse da ozdraviš svakog muškarca ovdje prisutnoga u njihovoj seksualnosti. Marijo pozivam te da ozdraviš svaku žensku osobu ovdje prisutnu u njenoj seksualnosti. Molimo te Gospodine da ozdraviš svaku osobu u vremenu njezine prve menstruacije, kad su možda željele odbaciti svoju ženstvenost. Ozdravi nas Gospodine u vremenu mladosti od svih frustracija koje smo prolazili, kad nam se činilo da smo promašaj kao studenti, ili nam se činilo da nas ne čeka nikakva budućnosti, kad su nam se snovi srušili. Kad nismo mogli dobiti posao koji smo željeli. Kad smo donosili krive odluke, i kad smo postali buntovni, kriveći roditelje za svoje promašaje, kriveći sve autoritete za svoje promašaje. Molim te da doneseš ozdravljenje u to tako važno razdoblje mojega života.

Gospodine Isuse, na kraju te molimo za sadašnje razdoblje našega života kakvo god ono bilo. Molimo te da ozdraviš ovo razdoblje našega života kao svećenika, ako smo zaređeni, redovnik ili redovnica, ako smo oženjeni, u braku ili smo još mladi, neoženjeni, udovice ili udovci ili rastavljeni, ili smo u staroj dobi. I dok gledamo u svoj život, Gospodine molimo te da ozdraviš sve one trenutke kad smo doživljavali teške rane u odnosu sa svojim poglavarima, sa našim bračnim partnerima, sa obitelji, sa članovima širih obitelji, sa braćom i sestrama, s našom djecom, susjedima, prijateljima. Između onih koji su zajedno u istoj službi. Ozdravi nas u trenutku kad nam se činilo da nam je ugled uprljan, kad smo bili poniženi, kad nam nije pružena prilika za napredovanje, kad smo naglo premješteni, kad je odgođeno naše ređenje ili imenovanje. I kada smo doživjeli neuspjeh u našem poslu ili službi.

Osobito te molimo da ozdraviš naš odnos sa sobom. Molimo te da obrišeš svaku suzu, svaku ranu, jer po proroku si obećao: ne gledaj na ono što je prošlo, stvari koji su prošle ne pamti više, jer, o, počuj, stvaram novo u tvome životu, zar ne vidiš, evo sada dolazi pred tebe, počuj, sve činim novo.