MOLITVA ZAHVALE, 5. studenog 2018.

„DA SU DRUGI PRIMILI TOLIKE MILOSTI OD GOSPODINA KAO ŠTO SAM JA PRIMIO, BILI BI VIŠE NA NJIH ODGOVORILI!“ (sv. Leopold Bogdan Mandić)

Nakana:
Molimo da svjedočanstvo inicijative 40 dana za život donese obilat rod i da svakog dana iznova jurišamo na vrata pakla sve dok nam Bog ne otvori vrata Neba.

Sveto pismo:
„A ja tebi kažem: „Ti si Petar - Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.“ (Mt 16, 18)

Razmatranje:
Život na zemlji za kršćanina je, kako znamo, borba. Tko se ne želi boriti ne može se ni spasiti jer ga Bog neće spasiti bez njegova sudjelovanja. No, ne možemo se boriti bilo kako, ako želimo biti dostojni Isusa. Osim uvjerenja koje počiva na vjeri, da je to put na kojem se sve vraća stostruko već na ovoj zemlji, potrebna je i radost koja počiva na zahvalnosti što je baš mene izabrao. Kada izgleda da je zavjera protiv života, kako ju je nazvao Ivan Pavao II., na vrhuncu svoje moći preko svojih umreženih i globalnih „grešnih struktura“ i da je zavela vladavinu mraka, moje svjedočanstvo je malo upaljeno svjetlo koje pokazuje da se ne treba bojati jer je s Bogom sve moguće.
Inicijativa 40 dana pokazuje da tih pojedinačnih svjetiljki ima sve više, da noć sve više blijedi i da svitanje, preko malih duša, nagovještava pobjedu Isusa Krista. Vojevati pod stijegom jedinog Spasitelja, uza sva progonstva i mržnju, predivna je avantura oslobađanja duša s kojom se ništa od onog što nudi svijet i đavao ne može usporediti.

Molitva:
Vjerujem u Crkvu jer ju je htio i ustanovio Isus Krist kao „jednu, svetu, katoličku i apostolsku“. Molim za sve one vjernike koji se u toj vjeri, pod silovitim napadima, kolebaju ili već boluju od kompleksa manje vrijednosti i skloni su zatajiti svoju pripadnost Crkvi. Sjećam se svih onih pastira koji, radi mlakog duhovnog života ili nesvjesno usvojenih zabluda, podilaze i dodvoravaju se svijetu razvodnjavajući Evanđelje. Ojačaj ih Gospodine i vrati im ponos neustrašivog služenja Tebi!
Po Kristu Gospodinu našemu, amen!

don Josip Mužić