ZASPITE U MIRU IZGOVARAJUĆI OVU MOLITVU SV. JOSIPU

Sveti Josip, koji je svoje posljednje životne trenutke prije nego li se preselio na vječni počinak, proveo u Isusovom zagrljaju, savršeni je svetac zagovornik kojeg možete zazvati kako biste bolje, lakše i brže zaspali!

Ponekad nas velike brige i zabrinutosti ovog svijeta sprečavaju u tome da jednostavno zaspimo. Anksioznost nas ne napušta lako i možda se više sati pokušavamo smiriti u krevetu prije nego što nas savlada san!

Snažni zagovornik u tom pogledu je sveti Josip.

Mnoge kršćanske tradicije tvrde kako je sveti Josip preminuo u naručju ili u nazočnosti Isusa i Marije. Ta prekrasna slika navela je Crkvu da proglasi sv. Josipa zaštitnikom "sretne smrti".

Kako je i spavanje svojevrsno predanje na ovozemaljski počinak, zbog toga ima smisla i u tim trenucima uspavljivanja zazvati svetog Josipa. Čak i samo zamišljanje kako spavamo u naručju Isusa, Marije i Josipa može nas opustiti i ispuniti naše srce!

Donosimo vam jednu kratku molitvu iz knjige „Sv. Josip, njegov život, njegove vrline“ (St. Joseph, his life, his virtue, koja je objavljena 1884.), koju možete neprekidno ponavljajući moliti dok pokušavate zaspati, dopuštajući da se Božji mir izlije na vas:

Dragi sveti Josipe, svake večeri, prije nego što zatvorim oči kako bih zaspao, želim ti izreći ove želje:

Isuse, Marijo i Josipe, prikazujem vam svoje srce i dušu.

Isuse, Marijo i Josipe, budite mi blizu u mom posljednjem času.

Isuse, Marijo i Josipe, učinite da mi duša u vašem društvu pronađe svoj mir!.

Izvor: it.aleteia.org/prijevod: medjugorje-info.com

Označeno u