Sadržaj s oznakom: Sveti Josip

Četiri važna sveca imaju dva liturgijska blagdana tijekom godine, dok većina ima samo jedan. Tko su oni i zašto su toliko važni?

„Nasljeduj sv. Josipa” još jedna je inicijativa projekta „Muževni budite” kojim želimo svrnuti pozornost na pobožnost prema sv. Josipu, našem duhovnom ocu, ali i na njegov primjer muževnosti i očinstva koji bismo se trebali truditi nasljedovati.

Objavljeno u Najave | 15.1.2024.

DEVETNICA SVETOM JOSIPU

U srijedu 17. siječnja 2024. započinje Velika devetnica sv. Josipu. Ona se moli devet uzastopnih srijeda do svetkovine sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, 19 03. 2024.

Sveti Josip je savršeni zagovornik za usnuće, kojeg je u posljednjim časovima držao sam Isus.

Sveti Ivan XXIII. obratio se svetom Josipu za vodstvo na početku Drugog vatikanskog sabora, piše Aleteia.

U vremenu došašća Josipovo svetište posjetili su predstavnici Judo kluba Borsa iz Mostara predvođeni svojim predsjednikom Franjom Zadrom. Tom su prilikom rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu mons. Antun Senteu ml. uručili zavjetnu ploču u znak zahvale svetom Josipu što im je pomogao pri obnovi kluba, javlja kasonline.eu.

Sveti Josip može nam pomoći proživjeti plodniji advent iz mnogih razloga. Razmotrimo pet njegovih izvanrednih vrlina da bismo mogli proživjeti najgorljiviji advent i dopustiti Isusu da se ovoga Božića rodi u našim srcima!

To je ujedno posvetna molitva i relikvija koja se čuva u crkvi u Rimu.

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u srijedu, 11. listopada, svoju kršćansku vjeru i zagovor svetog Josipa posvjedočili su supružnici Rudolf i Marijana Lasić. Marijana je zbog bolesti oslijepila, ali tada se, kako kaže, dogodilo čudo.

"Ta obitelj je molila na svoj dan molitve koji im je određen u vjenčiću molitvu svetom Josipu. Dijete je toga dana rođeno, upravo u vrijeme kada se cijela obitelji molila svetom Josipu."

Iako sam rođena na slavonskoj adresi, vrlo sam rano otkrila zaljubljenost u more. U jedan grad posebno. Sjećam se kako sam kao desetogodišnjakinja za vrijeme ljetovanja izjavila Ja mislim da sam se ovdje trebala roditi uvjerena kako će jednom, kada budem velika, upravo tu biti moj dom.

Draga braćo i sestre, već sam vam nekoliko puta pisala o milostima koje je za mene izmolio najveći među svecima, hranitelj našeg Spasitelja, sveti Josip.

Hrvatski je sabor na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine proglasio svetog Josipa za nebeskog zaštitnika hrvatskoga naroda.

Uoči blagdana Svetog Josipa Radnika koji se slavi prvog svibnja, u petak, 28. travnja 2023. organizirano je treće po redu hodočašće koje je počelo u večernjim satima u katedrali u Sydneyu misom u 8 sati navečer koju je predvodio biskup Richard Umbers a nakon nje bio je obred blagoslova hodočasnika, svi su bili muškarci, i bilo ih je oko tisuću, javlja domovina.info.

Zato moramo biti pobožni sv. Josipu, zaštitniku umirućih, da nam u krajnjem času našega života pomogne, da nas ojača, da nam dade snage i da nas prati na prijelazu u novi život.

1. Obrazovanje i posao su važni, ali Bog će nekad imati druge planove.

Stranica 1 od 6