Tisuće katolika vratilo se na misu nakon što su pogledali ovu TV reklamu

Nakon 20 godina, "Katolici se vraćaju kući" i dalje nadahnjuje ​​neaktivne katolike da prihvate svoju vjeru.

Posljednjih 20 godina apostolat “Katolici se vraćaju kući” (eng. Catholics Come Home) odgovarao je pozivu svetog Ivana Pavla II. na "novu evangelizaciju" stvarajući nadahnjujuće televizijske reklame koje pozivaju neaktivne katolike da se vrate kući, piše Aleteia.

Prema članku u časopisu National Catholic Register, “S obzirom na mnogo godina profesionalnog medijskog iskustva u oglašavanju, osnivač apostolata “Katolici se vraćaju kući” Tom Peterson pomolio se Bogu i upitao ga kako može pomoći. Vjeruje da ga je Bog pripremio da evangelizira ljude, ali ne u klupama. Stoga je izradio medijski program za biskupiju u Phoenixu zahvaljujući kojem se 92.000 ljudi vratilo u Crkvu.”

Ono što je Petersonov medijski program izdvojilo od ostalih jest njegova kvaliteta i sposobnost da prikaže Katoličku crkvu u pozitivnom svjetlu. Kako objašnjava njihova web stranica, "Nadahnuti pozivima našeg Svetog Oca na novu evangelizaciju i ponovno predlaganje Evanđelja, “Katolici se vraćaju kući” nastoji doprijeti do neaktivnih katolika koristeći nadahnjujuće televizijske reklame i interaktivnu web stranicu. Bez pritiska ili obveza, web stranica CatholicsComeHome.org ljudima pruža priliku da nauče istinu o katoličkoj vjeri u ugodnom, neosuđujućem ozračju. Nudimo mnogo resursa koji pomažu posrnulim katolicima i nekatolicima da nauče više o povratku u Katoličku crkvu. Povratak kući je lakši no ikad!”

Rezultati Petersonovih napora govore sami za sebe.

Nadbiskup Carlson iz St. Louisa rekao je: “Blagoslovljeni smo s oko 37 000 duša koje su se vratile vjeri (povećana posjećenost mise za 8,3% / Advent 2011).” Biskup Michael Sheridan iz Colorado Springsa izjavio je da je „ova televizijska kampanja imala značajan utjecaj na stotine tisuća gledatelja u regiji."
Biskup iz Sacramenta, Jaime Soto, otkrio da se “posjećenost mise povećala za 16,05% (20 800 duša vraćeno u Crkvu).”

Njihova najpopularnija reklama (prikazana na videu ispod teksta) jednostavna je i naglašava radost i ljepotu katoličke vjere. Sve „evangelizacijske reklame“ možete pronaći na web stranici koja sadrži veliki niz inspirativnih oglasa od kojih mnogi sadrže osobna svjedočanstva. Postoji čak i dio apostolata čiji je sadržaj posebno usmjeren prema mladima.

Prijevod: Erika Radovic|Medjugorje-info.com