Međugorska muška klapa "Concordia" ide na Omiš

Sve čestitke međugorskoj muškoj klapi “Concordia” koja je na natjecanju u Čapljini 25.4.2019. glasovima žirija prošla na 53. Festival dalmatinskih klapa koji će se održati 8. lipnja u Bolu na Braču, 15. lipnja u Blatu na Korčuli te od 28. lipnja do 20. srpnja u Omišu.

Festival će se odvijati kroz dvanaest zasebnih večeri. Nije nevažno spomenuti da će naši momci biti jedini predstavnici klapa iz BiH-e na Omišu. „Čestitamo vam i želimo puno radosti u pripremama i natjecanjima! Hvala i Vašoj profesorici Moniji Jarak-Mikulić!“ – poručili su iz župnog ureda.

Podsjetimo se kako je muška klapa Concordia osnovana u Međugorju (BiH) u rujnu mjesecu 2016. godine na inicijativu župnika fra Marinka Šakote. Glazbeni voditelj klape je prof. Monija Jarak - Mikulić. Klapa je do sada imala mnogo koncerata u državi ali i inozemstvu. Kroz cijelu godinu nastupaju na Božićnim, Uskrsnim, Korizmenim koncertima, kao i raznim promocijama ....Zadnji nastup imali su u Splitu povodom obilježavanja 27. obljetnice 4 gardijske brigade. A sudjelovali su prošle godine na 52. FDK Omiš 2018. u sklopu večeri klapa debitanata.

Postav klape:

1. tenor Andrej Sivrić

2. tenor Josip Kvesić, Ilija Penava

Bariton Filip-Luka Gospić, Nikica Bencun, Milan Batinović

Bas Sebastijan Berišić, Mario Berišić