NAJAVLJUJEMO! Duhovsko bdijenje mladih u svetište Majke Božje Remetske, predvodi p.Ike Mandurić

Molitvena zajednica "Srce Isusovo" u suradnji s karmelićanima uoči blagdana Duhova, organizira veliko duhovsko bdijenje mladih u Svetištu Majke Božje Remetske, u subotu 8. lipnja s početkom u 18.30 sati.

Sveta misa, slavljenje i molitveno bdijenje održat će se na otvorenom, odnosno vanjskom oltaru pored svetišta Majke Božje Remetske. Euharistijsko slavlje predvodit će p. Ivan Ike Mandurić koji se nakon godine dana isusovačke probacije vratio iz inozemstva i ovo mu je prva duhovna obnova za mlade u Hrvatskoj nakon povratka.

Molitveno bdijenje pred presvetim predvodit će o. Antonio Mario Čirko, župnik i upravitelj svetišta u Remetama.

Alan Hržica uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Srce Isusovo glazbeno će animirati cijeli događaj praćen slavljem i duhovnom glazbom.

Duhovi ili Pedesetnica jedan su od najvažnijih kršćanskih blagdana. Taj dan slavimo silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, točno 50 dana nakon Uskrsa. Ovom svetkovinom završava uskrsno vrijeme, a slavi se i kao blagdan rođenja Crkve, budući da su apostoli tek po primanju Sile odozgor govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se "dalo krstiti te su primili Duha Svetoga". Kada je Duh Sveti sišao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli u ispunjavanju misije, odnosno propovijedanju Evanđelja svim narodima.

Svima nam je danas silno potrebno vodstvo Duha Svetoga u životu, jer bez Njega smo nemoćni i naša vjera ne može biti živa i djelotvorna. Kršćanima diljem svijeta, svima nam je potrebna snažna molitva i zagovor kako bi se i u našim životima očitovala snaga Duha Svetoga. Stoga vas pozivamo da otvorite svoja srca za djelovanje Duha Svetoga kako bi upravo ta Sila odozgor vodila i vaš život. S tim mislima i nakanama pozivamo vas na svetu misu 8. lipnja u 18:30 sati i Molitveno Bdijenje Pred Presvetim koje počinje u 20:00 sati u ovom prekrasnom svetištu, pod otvorenim nebom u Remetama.

Ukoliko nemate osobni prijevoz, do svetišta Majke Božje Remetske možete doći s Kaptola autobusnom linijom 226 i sa Svetica – stajalište kod Dinamovom stadiona s autobusnom linijom 203.

Označeno u