Nitko nije siroče na ovoj zemlji - DON BOSCO - u nedjelju 31. svibnja i 7. lipnja u 20:00 sati na Laudato TV-u

Laudato televizija donosi vam igrani film u dva dijela o svetom salezijancu koji je čitav svoj život utrošio za mlade koje je pronalazio na ulici, u zatvorima, besposlene i ostavljene.

Čudesni događaji obilježili su Torino u 19. stoljeću zahvaljujući jednom svećeniku, don Ivanu Boscu. Industrijski grad koji se nalazi na sjeveru Italije bio je okrutan za brojnu djecu i mlade. Bili su prisiljeni na prosjačenje i razne zločine, najčešće krađu, iskorištavani i radili teške i nedovoljne plaćane poslove.

Najokrutnija činjenica je kako je djelovalo da nitko ne mari za ove mlade ljude koji su izgubili sve snove o boljoj budućnosti.

U srcu don Bosca stvara se odlučnost i gorljivost za živote tih mladih. Ostvaruje u praksi revolucionarnu ideju: tjedni oratorij u kojem se djeca i mladi mogu igrati, učiti i iznad svega još uvijek osjećati da su vrijedni ljubavi. U stoljeću mučenom političkim borbama, vjerskim tenzijama, tehnološkim napretkom i kulturnim revolucijama, don Bosco je s vjerom i svojim neumornim djelovanjem uspio spasiti život stotinama mladih ljudi.

Pogledajte ovaj film o misiji ljubavi i ohrabrite se u istinom u koju je don Bosco uvjerio svakoga koga je susreo: Nitko nije siroče na ovoj zemlji.

Igrani film o don Boscu, u nedjelju 31. svibnja i 7. lipnja u 20:00 sati na Laudato TV-u.