PREDSTAVA Pietra Sarubbia: „Slijedi me, od danas se zoveš Petar“

U subotu 13. svibnja 2023. u 20, 30 sati u dvorani muške kuće Zajednice Cenacolo u Bijakovićima, održat će se predstava talijanskog glumca Pietra Sarubbia: „Slijedi me, od danas se zoveš Petar“. Predstava je na talijanskom jeziku, a ulaz je slobodan.

Talijanski glumac Pietro Sarubbi u poznatom filmu Mela Gibsona “Pasija“ glumi lik Barabe, razbojnika kojeg Pilat, na zahtjev potkupljenog naroda, pušta na slobodu umjesto Isusa. Glumeći u tom filmu, Pietro je doživio svoje obraćenje i potpuno promijenio život. Danas živi na svojoj farmi blizu Milana sa ženom i četvero djece i ide po svijetu navješćujući Radosnu vijest putem predstave o obraćenju sv. Petra: „Slijedi me, od danas se zoveš Petar“ i najnovije predstave o sv. Josipu.

Predstave su vrlo lijepe i dubokih poruka. U njima se smije, plače, ali najviše od svega potiču na razmišljanje i samoinspekciju – zapravo su poput molitve i prava su kateheza koja ne ostaje samo na pozornici nego se spušta u srca gledatelja.

„Osobno poznajem Pietra Sarubbia i on je stvarno čovjek velike vjere i Bog mu je uistinu dao karizmu riječi, osim što je i izvrstan glumac. Glumeći Barabu, taj lik ga je možda prikazao kao grubog, neotesanog… ali unutar te uloge skriva se čovjek velikog srca i vjere. Jako smo ponosni što ga možemo ugostiti u našoj dvorani ove subote i pozivamo sve koji razumiju talijanski jezik da slobodno dođu na ovaj spektakl.“ – kazao je za medjugorje-info Marco Zappella, voditelj Zajednice Cenacolo u Međugorju.

Svjedočanstvo obraćenja talijanskog glumca Pietra Sarubbia

Mel Gibsonov film „Pasija“ je već postao klasik i dobro je poznat svim katolicima. Ali jeste li znali za impresivno svjedočanstvo obraćenja Barabe, kojeg glumi talijanski glumac Pietro Sarubbi? Tako je, doživio je nešto nevjerojatno tijekom produkcije filma, što ga je dovelo bliže Kristu i Crkvi.

Nakon što je film izašao 2005., glumac Pasije, Pietro Sarubbi ispričao je svoje mistično iskustvo.

“Osjetio sam električni naboj”

“Glumeći Barabu, Gibson mi je rekao da izbjegavam gledati Jima Caviezela, koji je glumio Isusa, sve do same scene u kojoj smo se trebali pojaviti zajedno. 'Baraba je poput divljeg psa', rekao mi je, 'ali u jednom trenutku postaje štene: kad susreće Sina Božjega i bude spašen.

Želim da izgledaš kao netko tko prvi put vidi Isusa.“ – rekao je Gibson

“Učinio sam kako je rekao, i kad su nam se pogledi sreli, osjetio sam neku vrstu električnog naboja među nama. Bilo je kao da stvarno vidim Isusa. Nikad nisam doživio takvo što u svim godinama glume - rekao je talijanski glumac.

U tom trenutku, Sarubbi je rekao da je konačno pronašao mir za kojim je žudio.

"Bio je to veliki udarac za mene, osjećao sam se kao da između nas postoji struja. Vidio sam samog Isusa. Kada me gledao, u njegovim očima nije bilo mržnje ili ljutnje – samo milosrđe i ljubav”, priznao je u svojoj knjizi koju je kasnije napisao „Od Barabe do Isusa: Obraćen pogledom.“

"To nije bilo samo profesionalno, već prije svega ljudsko iskustvo", dodao je Sarubbi. “Nije mi neugodno reći da sam tijekom snimanja doživjela obraćenje. Svi glumci koji su sudjelovali malo su se promijenili nakon ovog iskustva, ali iz filma sam naučio mnogo više nego s bilo koje konferencije.”

Glumac je objasnio i svoj dugi put do obraćenja.

“Proveo sam opsežna antropološka istraživanja, kao čovjek i kao glumac. Bio sam upućen u borilačke vještine… Živio sam u tibetanskom samostanu šest mjeseci uz zavjet šutnje. U Indiji sam se bavio meditacijom. Živio sam u Amazoniji. Ali tek u Isusu sam dosegao konačni cilj ove potrage.”

ewtn.co.uk/Prijevod:medjugorje-info.com