Sadržaj s oznakom: Bijakovići

Vijest o događaju u predvečerje 24. lipnja 1981. naglo se počela širiti diljem svijeta.

Mještanin Bijakovića Mate Šego, rodio se 1901. a umro 1979. godine, često je svojim sumještanima govorio o budućnosti, i između ostaloga rekao je:

U subotu 13. svibnja 2023. u 20, 30 sati u dvorani muške kuće Zajednice Cenacolo u Bijakovićima, održat će se predstava talijanskog glumca Pietra Sarubbia: „Slijedi me, od danas se zoveš Petar“. Predstava je na talijanskom jeziku, a ulaz je slobodan.

U početku sam bio sumnjičav prema tvrdnjama bijakovske djece da vide Gospu. Međutim, dva su me doživljaja u istom danu natjerala na nova razmišljanja. Bilo je to 3. kolovoza 1981. Prije podne bio sam u Čerinu na pučkoj Misi.

Naš portal ekskluzivno objavljuje dva priložena članka koja su u tiskanom obliku izašla u prošlom i ovomjesečnom broju časopisa VERITAS – Glasnik sv.Antuna Padovanskog, budući da je sadržaj osvrta direktno vezan za ljude našeg kraja, koji ne znajući, i dalje slijede navedeno krivovjerje. Radi se o tzv. „Crkvi Isusa Krista svega svemira“ i Fondaciji „Utvrda Bezgrešne“ koje svoju bazu imaju na području Bijakovića.

Međugorje obiluje duhovnim, iscjeliteljskim, mističnim svjedočanstvima kroz sve ove godine Gospinih ukazanja. Ovdje su ukratko neka od njih kojima je nazočilo više desetaka ljudi.

Sinoć je završen malonogometni turnir "Međugorje 2015".

Vijeće MZ Bijakovići obavještava žitelje MZ Bijakovići, ukopnike u groblju "Brzomelj", da će se u periodu od 27. travnja do 24. svibnja 2015. održati akcija prikupljanja sredstava po principu "od vrata do vrata" za dovršetak radova na kapeli i mrtvačnici u mjesnom groblju.

I ove godine, u sklopu korizmene humanitarne akcije, članovi Bratovštine Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, u suradnji s Framom svoje župne zajednice, na svetkovinu Blagovijesti 2015. dovezli su pomoć za djecu u Majčinu selu u Bijakovićima.

Hercegovačka gorska služba spašavanja, stanica Čitluk, danas je u 13:20 sati zaprimila je dojavu o ozljeđenoj osobi na Brdu ukazanja u Bijakovićima.