Sutra premijera predstave 'TRAGOVI LJUBAVI'

Premijera predstave „Tragovi ljubavi“ povodom 20. Obljetnice smrti fra Slavka Barbarića, upriličit će se u nedjelju 29. studenog 2020. u velikoj dvorani Pastoralnog centra na Čerinu, u 19,00 sati.

Ostali termini bit će poznati naknadno.

Predstava „Tragovi ljubavi“ je igrano – virtualni prikaz života i djela pokojnog fra Slavka Barbarića. Nastao je iz želje Franjevačkog svjetovnog reda župe Čerin te Marijane Barbarić ministre FSR Hercegovine da na jedan poseban i novi način obilježe 20. obljetnicu fra Slavkove smrti i pokažu današnjem čovjeku sve ono što je fra Slavko ostavio u nasljeđe tolikim ljudima Hercegovine i svijeta.

Ova igrano – virtualna predstava sastoji se od šest činova. Prva tri čina su glumačko - scenski prikaz fra Slavkova djetinjstva, mladenaštva i sazrijevanja njegova franjevačkog poziva.

Četvrti čin je video prikaz fotografija iz fra Slavkova života i svega onoga što je radio uz čitani govorni komentar.

Peti čin se sastoji od tri svjedočanstva osoba kojima je fra Slavko pomogao u životu, a koja čitaju glumci koji glume te stvarne osobe. I također jedan snimljeni razgovor sa bivšim štićenikom Majčina sela.

Šesti čin je kolaž fotografija i video isječaka sa fra Slavkova sprovoda i ukopa. A sve skupa završava čitanjem oproštajnog pisma koje je fra Slavku napisala Magdalena Pajić u ime djece iz Majčina sela.

Cijeli program započinje, protkan je i završava pjesmama koje izvodi FRAMA Čerin.

Idejna začetnica i voditelj projekta je Marijana Barbarić koja je uz Mirelu Lovrić i Peru Petrušića i jedna od scenarista prikaza. Za video priloge zadužen je Jozo Ivanković.

Označeno u