ZADAR VAS ZOVE! Svima izvan Zadra osiguran je smještaj na velikom duhovno - glazbenom događaju. Dođite i budite dio 'Hrvatske u Plavom Kaputiću'

Počela je prodaja ulaznica online na www.ticketshop.hr za veliki duhovno - glazbeni događaj na Višnjiku u Zadru koji se održava u petak, 24. travnja s početkom u 20,00 sati.

U dvorani Krešimira Ćosića u ŠC Višnjik koncert suvremene duhovne glazbe kojega mnogi iščekuju kao željeni glazbeni spektakl u središtu Dalmacije očekuje se između 7 000 i 10 000 posjetitelja, koliki je maksimalan kapacitet te treće po veličini sportske dvorane u Hrvatskoj.

vizual-visnjik-hrvatska-u-plavom-kaputicu.jpg

Na Večeri slavljenja pod geslom 'Hrvatska u Plavom kaputiću' nastupaju: Alan Hržica, Marija i Ivana Husar, Sestre Palić i Sestre Ramljak.

Prihod od prodaje karata namijenjen je za pomoć u izgradnji 'Kuće sjećanja Plavi kaputić' pokraj Vukovara.

To je projekt udruge 'Plavi kaputić' čija je predsjednica Željka Jurić Mitrović, 'djevojčica u plavom kaputiću' iz prognaničke vukovarske kolone 1991. g. koja je jedan od simbola stradanja u Domovinskom ratu.

I još jedna jako važna napomena za sve koji žive izvan Zadarske nadbiskupije a doći će iz udaljenijih krajeva u Hrvatskoj i iz BiH na taj koncert u Zadar.

Dobrotom i susretljivošću Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik, u prostoru Višnjika putnici iz udaljenijih krajeva od Zadra koji će biti posjetitelji koncerta imat će mogućnost besplatno prespavati u velikim dvoranama Višnjika s petka na subotu, 24. / 25. travnja. Potrebno je samo da ljudi ponesu vreće za spavanje u kojima će spavati ili osobne podloge i pokrivač. Higijenski uvjeti, sanitarni čvor i tuševi pripadajuće su osigurani uz te dvorane za smještaj.

Prema mnogim najavama i atmosferi na društvenim mrežama uz taj događaj, u Zadar će u petak 24. 4. doći mnogi iz svih dijelova Hrvatske. Višnjik i Zadrani ih širokog srca čekaju, pozivaju u zajedništvo u želji da ta Večer slavljenja bude zajednička priča svih nas i milosno iskustvo u pomazanju Duha Svetoga, o čemu su svjedočili mnogi već na nedavnom takvom koncertu u zadarskim Jazinama.

Organizator koncerta je Caritas Zadarske nadbiskupije. Pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija. Medijski pokrovitelji su HKR i Laudato televizija.

U znak dobrodošlice i podrške velikom događaju na Višnjiku koji će po svojoj molitvi darovati naš narod i biti kao duhovna obnova, u četvrtak 27. veljače u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru nadbiskup Puljić primio je Alana Hržicu.

alan-hrzica-nadbiskup-puljic.jpg

Foto: Ines Grbić

Nadbiskup je zahvalio Alanu za sve što čini u svom požrtvovnom i svjedočkom evangelizacijskom poslanju te ga je prigodno i darovao, između ostaloga, i kemijskom iz Rima, u želji da i dalje bude 'hitra pisaljka' u rukama našega Gospodina Pisara.

Na kraju večeri prisutnima će prigodnu riječ uputiti i zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup Puljić osobno je podržao taj događaj i na njegov poticaj, nadbiskupovim Pismom svećenicima, u prodaju karata angažirat će se svi župnici u Zadarskoj nadbiskupiji.

Karta za sjedeće mjesto na najvišim tribinama iznosi 60,00 kn. Sjedeće mjesto na tzv. teleskopskim tribinama, u sredini gledališta, iznosi 50,00 kn. Cijena ulaznice za parter - stajanje je 40,00 kn. Prodajna mjesta za karte www.ticketshop.hr u Zadru su na adresama:

TISAK media Zadar Supernova
Ulica akcije Maslenica 1

TISAK Zadar Kalelarga I
Elizabete Kotromanić 2

COMBO Music shop
Ul. Vlatka Mačeka

U tjednu od 2. ožujka karte za Večer slavljenja će biti dostupne u prodaji ispred crkava nedjeljom i u župnim uredima u Zadarskoj nadbiskupiji.

Karte će se moći kupiti i na sljedećim lokacijama: Agencija Puntamika line na Autobusnom kolodvoru u Zadru, knjižara Naklada Benedikta u Zadru i trgovina Šik u Zadru kod '4 kantuna' u središtu Zadra na poluotoku.

Ines Grbić