Sadržaj s oznakom: Apostolski pohod

Papa Franjo će od 19. do 26. studenog biti u apostolskom pohodu Tajlandu i Japanu, na poziv vlasti i lokalnih biskupa – najavio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni

U srijedu 4. rujna ujutro započelo je 31. apostolsko putovanje pape Franje izvan Italije na kojem će posjetiti tri zemlje jugoistočne Afrike: Mozambik, Madagaskar i Mauricijus.

„Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada“ (Iv 6,35)

Bog je naš Otac, Isus je naš brat, Crkva je naša obitelj, mi smo braća, naš zakon je ljubav

Ravnatelj ‘ad interim’ Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti danas je prijepodne objavio vijest da će papa Franjo ove godine pohoditi Rumunjsku

Nemojmo se samo diviti svetom Piju, već ga nasljedujmovjernom molitvom, služenjem potrebitima i susretom s Bogom u ispovjedaonici – istaknuo je papa Franjo za vrijeme svete mise na trgu uz svetište Svetog Pija iz Pietrelcine u prigodi svog pastoralnog pohoda gradiću San Giovanni Rotondo.

Papa Franjo ovih je dana krenuo stopama Padre Pija, posjetivši najprije Pietrelcinu, rodni grad tog talijanskog sveca.

Protuotrov za globalizaciju ravnodušnosti jest svakodnevno živjeti ljubav prema Bogu i prema bližnjima – istaknuo je papa Franjo za vrijeme jučerašnjeg svečanog misnog slavlja u Limi na kojem je sudjelovalo oko milijun i tristo tisuća vjernika.

Na susretu u bogoslovnom sjemeništu u Trujillu 20. siječnja papa Franjo je okupljenim svećenicima, redovnicama, redovnicima i bogoslovima istaknuo da će njihova zvanja imati uvijek dvostruku dimenziju, korijenje u zemlji i srce na nebu.

Papa Franjo je jutros po mjesnom vremenu u svetištu Gospodina od čuda u Limi predvodio molitvu na kojoj su sudjelovale pripadnice različitih kontemplativnih redova.

Budisti i kršćani u Myanmaru sa zanosom očekuju posjet pape Franje toj zemlji, na kojemu će biti od 27. do 30. studenog. Od 12. listopada – kako izvještava agencija Fides – ispred katedrale Bezgrješnoga začeća u Yangonu, uzdiže se golemi plakat sa slikom pape Franje, koji najavljuje to putovanje i izražava mu dobrodošlicu.