Sadržaj s oznakom: BiH

U 16. stoljeću izgrađena je prvotna crkva sv. Mihovila.

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, 16. i 17. srpnja 2019. održano je 76. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovinom pod vodstvom nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH.

Trinaesti put u nizu, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski Caritas od 18. do 24. ožujka na poseban način obilježava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Bilo nam je čudno zašto nas ljudi stalno brkaju sve dok i mi nismo upoznali blizance i shvatili da ih ne razlikujemo

Prema najnovijoj ljestvici najbogatijih zemalja, koju je oslanjajući se na podatke MMF-a objavio magazin "Global finance", BiH se nalazi na 96. mjestu, a BDP-om od 13 513 dolara po glavi stanovnika, a što je daleko od najbogatijih zemalja.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Josip Gelo je u petak predao vjerodajnice papi Franji u apostolskoj palači u Vatikanu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kanton s tri imena, službeno kanton s brojem 10, oku nudi neke od najljepših slika koje Bosna i Hercegovina ima.

Vlada FBiH prihvatila je zahtjev za legalizaciju istopolnih brakova, javljaju mediji BiH.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u izjavi za Hrvatski katolički radio osvrnuo se na nedjeljne izbore u BiH, javlja IKA.

Komisija „Justitia et pax“ Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputila je, 23. rujna 2018. Poruku u povodu Općih izbora u Bosni i Hercegovini koji će biti održani u nedjelju, 7. listopada 2018. Poruku prenosimo u cijelosti:

Ovaj je spomenik sagrađen zahvaljujući našem zajedništvu. Njegova gradnja naš je dug prema pretcima koji su svojom krvlju natopili ovu našu zemlju. Imajmo to uvijek na umu i ne prodajimo zemlju u ovom našem prelijepom kraju“, poručio je kandijski župnik vlč. Tadija Ivoš.

Europa mora ponovno otkriti svoje korijene, svoj kršćanski identitet, a samo na takav način neće strahovati od islamskog radikalizma, rekao je Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, govoreći za talijanske medije. Puljić je ustvrdio da u Bosnu i Hercegovinu „pristižu velike investicije iz arapskog svijeta za izgradnju džamija“.

Dok tri Bosanca šire ljubav i toleranciju u Hrvatskoj, njihova Bosna vapi za takvim nečim. Što će biti s njom?

Jasno je svima da je od bivšeg sustava ostalo kako smo svi jednakopravni, ali je bilo vrlo očito kako su neki jednakiji, kao što je i danas vidljivo u procesu preglasavanja i nametanja zakona samo u korist svoga naroda

Papa Franjo je nakon današnje kateheze pozdravio prisutne hrvatske hodočasnike:

Stranica 1 od 3