Sadržaj s oznakom: Bolest

Često dođemo u dilemu o bolesti "kako?", "zašto?".

Večeras te molimo Gospodine za sve bolesnike na duši i tijelu, za sve koji pate na bio koji način da nikad ne izgube nadu!

Nikolina Pinjuh iz Širokog Brijega danas za sebe kaže da je zdrava žena. Unatoč brojnim poteškoćama koje ima, ne prestaje širiti optimizam i nadu, zato što joj je patnja koju je prošla pomogla izdubiti duboki odnos i sjedinjenje s Isusovom patnjom. U tom sjedinjenju, otkrila je smisao svog života i snagu svoje vjere.

Fra Ivica Zovko, rodom je iz Jablanice, a odrastao je u Konjicu. Član je Hercegovačke franjevačke provincije. Živi u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi

Neporočna Djevice, evo nas ponizno i pobožno sakupljenih pred Tvojim oltarom, kao Bernardica na podnožju blagoslovljene Špilje, gdje si se Ti udostojala vidljivo prikazati, da navijestiš sinovima Tvojim pokoru i oproštenje.

Franjevački redovnik i učitelj, “otac” Romano Zago iz Brazila, godinama je proučavao ljekovitu biljku alou te je osmislio poseban lijek za koji tvrdi da između ostalog prevenira i liječi rak.

Bio sam u klinici Gospodina Isusa.

Oženjeni muškarci čiji se odnos sa suprugama tijekom godina popravlja mogu također zabilježiti pozitivne promjene u svom zdravlju koje mogu smanjiti rizike za srčane bolesti, pokazuje britansko istraživanje.Znanstvenici su proučili podatke o 620 oženjenih očeva kako bi utvrdili što misle o svojim bračnim odnosima kad su djeca imala gotovo tri godine i potom opet kad su imala devet. Znanstvenici su također procjenjivali rizike za srčane bolesti poput krvnog tlaka, kolesterola, težine i šećera u krvi.

 "Žensko je tijelo veliko spremište neizraženih emocija.

U jednom španjolskom selu kći zamoli svećenika da pođe u njezin dom kako bi se na trenutak pomolio s njezinim jako bolesnim ocem.

U srijedu 10. studenog u emisiji PUT SRCA, urednice Paule Tomić, gostovala je Lucija Batinić (35), djevojački Ledić iz Doca kod Travnika.

Psi čak po mirisu mogu raspoznati o kakvom tumoru se radi, kažu na Harvardu. Na primjer, kemijski sastav mirisa koji se stvara kod raka prostate je drugačiji od, recimo, raka na plućima, donosi 24 sata.

Objavljeno u Molitve | 26.10.2021.

Molitva za samoga sebe u bolesti

Dragi Gospodine, Ti si najveći liječnik. Obraćam Ti se u svojoj bolesti i molim Te da mi pomogneš.

Tijek meditacije: Možda si u kolicima, u krevetu, na drhtavim nogama.

Što ti bolest ima reći o Bogu?

“Najveća bolest današnjice nije guba niti tuberkuloza, nego osjećaj neželjenosti i odbačenosti.”

Stranica 1 od 5