Sadržaj s oznakom: Don Damir Šehić

Krešimir Mišak, autor knjige Smrt transhumanizmu, sloboda narodu, sudjelovao je na panel-raspravi o temi „Transhumanizam – tehnološki superčovjek, evolucijska nužnost ili društveni posrtaj?“, u dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru, u subotu 30. travnja.

Prigodom Festivala znanosti u Zadru je održana panel-rasprava pod naslovom „Transhumanizam – tehnološki superčovjek evolucijska nužnost ili društveni posrtaj“ na kojoj je uvodno predavanje je održao dr. sc. Damir Šehić s Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru, ujedno moderator rasprave.

Muškarci koji su uzrok pobačaja izravno odbacuju zadaću koju im je povjerio Gospodin, začetnik života. Paradoks je očito obilježje suvremena društva, pa su dječja prava zaštićena brojnim dokumentima i zakonima, a ipak velik broj djece, osobito nerođene, ostaje posve obespravljen i lišen prava na život.

Župnik u Župi sv. Petra i Pavla na Kočerinu fra Mario Knezović predvodio je u petak 27. siječnja duhovnu obnovu o temi „Život s autentičnim Isusom Kristom u vremenu nijekanja Boga“ u Župi sv. Petra u predjelu Ploče u Zadru.

"Kako, dakle osobe koje možda vjeruju u Krista, ali žive neprihvaćajući njegov nauk i moralni zakon sadržan u vjeri Katoličke Crkve, mogu odgajati dijete u vjeri iste Katoličke Crkve od koje traže krštenje?