Sadržaj s oznakom: Duhovni poziv

Poznato je kako danas u svijetu sporta postoje klupski kapelani, odnosno svećenici koji prate momčad na utakmicama. Kad je riječ o SAD-u, većina klubova (franšiza) koji se natječu u najjačim ligama baseballa (MLB), američkog nogometa (NFL) i košarke (NBA) također imaju svoga kapelana.

Sveti Padre Pio bio je franjevac kapucin (OFMCap) koji je dugi niz godina nosio na svome tijelu svete Isusove rane (stigme).

Zvanje je Božji izbor i uvjet da se bude ono što jesmo prema onom jedinom planu koji može dati sreću.

"Da Bog planira naše živote i da su njegovi planovi ponekad nedokučivi uvjerili su se ovi zaručnici iz Argentine. Kada su započeli 'hodati', u svojim najluđim snovima nisu mogli znati kako će se njihov put završiti. Ovo je priča Marie i Javiera", koju je na svojem Facebook profilu podijelio pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Gospa mi je spasila život, preko Međugorja sam upoznao Isusa, kaže Paddy čije svjedočanstvo nam pokazuje da obraćenje nije samo trenutak već rad u suradnji s Gospodinom, Marijom i svim svetima!

Don Mihael Čavlek (34), ili po nadimku “Miš Božji”, rođeni je Varaždinec koji već više od šest godina u Smokvici i Čari na otoku Korčuli ruši stereotipe o lijenim Dalmatincima i strogima svećenicima. Čovjek “od naroda”, kako ga nazivaju, približio je ljudima riječ Božju kad se i sam približio ljudima, a danas se može pohvaliti da je motorist koji je predvodio karavanu Prevlaka - Vukovar.

Objavljeno u Duhovni kutak | 25.6.2019.

Ako osjetite Božji poziv

„Vama, mladi, kažem: Ako osjetite Gospodinov poziv ne odbijajte ga!“

Na predivnom alpskom jezeru Orta na sjeveru Italije nalazi se mali otočić San Giulio. Na tom otočiću koji je dugačak jedva 270 metara, a širok 140, nalazi se benediktinska opatija Mater Ecclesiae. Na tom lijepom i mirnom mjestu sada živi Nicoletta Falzoni koja se sada zove sestra María Fides, nakon što je položila vječne zavjete.

Uzalud su gledatelji pretraživali glumačke baze podataka na sveznajućem Imdbu nakon gledanja igrano-dokumentarnog filma "Alozije Viktor Stepinac", snimljenog u produkciji HRT-a i prikazanog na blaženikov blagdan prošle nedjelje, ali nije se moglo naći niti slovca o momku koji je upečatljivo i odvažno utjelovio lik jednog od najpoznatijih i najkontroverznijih heroja krvave hrvatske povijesti dvadesetog stoljeća, piše Slobodna Dalmacija

U poruci sudionicima 25. općeg zasjedanja Španjolske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica koja se održava u Madridu, papa Franjo je napisao da prigrliti posvećeni život ne znači „biti heroji” ni prikazivati se drugima kao uzor, nego stajati uz one koji pate, svjesni svojega siromaštva, s povjerenjem u Gospodina i u Njegovu neizmjernu ljubav.

Dirljiva priča iza fotografije sjemeništarca s novorođenčetom u rukama obišla je svijet i otkrila zadivljujuću snagu milosti koju nam Nebeski Otac pruža po našim svećenicima.

Njegov nas život tjera na razmišljanje: Kako svakodnevno odgovaramo na kršćanski poziv da volimo kao što Krist voli?

Svoj život posvetiti vjeri i Bogu i odlučiti se na svećenički poziv za neke znači zaokrenuti svoj život. Kako izgleda taj trenutak odluke i kako je živjeti u samostanu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska saznala je od mladog svestranog fratra Ivana Lotara.

U molitvi i tišini klanjati se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu iza samostanskih zidina i kauzurnih rešetaka

Papa je za vrijeme jučerašnje audijencije govorio o temi, koju smatra posebno važnom, a to je odnos između nade i sjećanja; posebno sjećanja na poziv. Za primjer je uzeo poziv prvih Isusovih učenikâ…

Majka četvero djece od koje je najstarija kći Nera otišla u časne sestre, Samostan sv. Klare u Splitu, poslala nam je emotivno pismo koje je napisala njena mlađa kći Mihaela za svoju sestru.

Stranica 1 od 2