Sadržaj s oznakom: Duhovni poziv

Nakon što je 2023. godine u Austriji zaređen 31 svećenik, ove godine bit će 20 ređenja, s mogućnošću da se taj broj poveća do kraja godine, prema podatcima što ih je prikupio i u utorak 11. lipnja objavio Kathpress.

Povijest hrvatskih iseljenika puna je raznolikih životnih priča, od tragičnih i neslavnih (srećom malobrojnih) do veoma uspješnih i osebujnih, pa i junačkih. Američko-hrvatska saga o životu Joea Laura ne samo što je zanimljiva nego je i neobična. Ovdje ćemo ukratko prepričati njegov životni put jer rijetki su živući Hrvati i u Americi koji su čuli za ovoga potomka domovine Hrvatske.

Nedavno se oglasio na društvenim mrežama i rekao svojim obožavateljima da više neće živjeti kao zvijezda

Mladi Rus svjedoči kako ga je Krist iz tame sotonizma izveo u svjetlo.

Sveti Padre Pio bio je franjevac kapucin (OFMCap) koji je dugi niz godina nosio na svome tijelu svete Isusove rane (stigme).

Na Svjetskom danu mladih 2011. u Madridu, Nelson Cintra je kleknuo i molio: “Kriste, dajem ti cijeli svoj život.”

Nedavni medijski naslovi o neraspadnutom tijelu s. Wilhelmine i neraspadnutoj tradicionalnoj benediktinskoj odori trebali bi navesti svaku časnu sestru da zastane i razmisli. Imamo primjer žene koja je voljela i borila se za tradicionalnu redovničku odjeću. Kako prikladno da je Bog također sačuvao njezin redovnički habit.

"Da Bog planira naše živote i da su njegovi planovi ponekad nedokučivi uvjerili su se ovi zaručnici iz Argentine. Kada su započeli 'hodati', u svojim najluđim snovima nisu mogli znati kako će se njihov put završiti. Ovo je priča Marie i Javiera", koju je na svojem Facebook profilu podijelio pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Poslušajte potresno svjedočanstvo o duhovnom pozivu djevojke iz dijaspore koja je imala ugodan, komotan život u Beču, ali nakon dugogodišnje borbe s Bogom pronašla je svrhu i smisao svog života u redu sestara služavki maloga Isusa. Danas časna sestra Pia Katarina Pilić hrabro i odvažno svjedoči o svom pozivu ali i poziva mlade da se odvaže živjeti za Krista.

Naš negdašnji suradnik postao je ovogodišnji mladomisnik don Antun Mate, koji je pokrenuo objavljivanje nadahnutih i plodnih nagovora vrlog i vrlo traženog duhovnika, njegovog prijatelja u Kristu, don Josipa Radića.

Zvanje je Božji izbor i uvjet da se bude ono što jesmo prema onom jedinom planu koji može dati sreću.

Mario Majstorović i David Marić, bogoslovi Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, provest će mjesec dana u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden, javlja dijaspora.hr

Sestra Mariana, sestra Roziane i sestra Isabela Guimaraes, tri su rođene sestre koje su prihvatile poziv biti redovnicama u istoj zajednici: Institutu sestara Gospe od Dobrog Savjeta, piše CNA.

Na predivnom alpskom jezeru Orta na sjeveru Italije nalazi se mali otočić San Giulio. Na tom otočiću koji je dugačak jedva 270 metara, a širok 140, nalazi se benediktinska opatija Mater Ecclesiae. Na tom lijepom i mirnom mjestu sada živi Nicoletta Falzoni koja se sada zove sestra María Fides, nakon što je položila vječne zavjete.

Stranica 1 od 2