Sadržaj s oznakom: Fra Ivica Perić

Draga braćo, sve vas pozdravljam iz sunčane, sušne i tople Zambije! Mnogi već znaju, ali svejedno ću ponoviti, da sam u ljeto 2022. godine iz moje dugogodišnje misije u selu Kivumu u Ruandi preselio u novu župu, u selo Mwakapandula u Zambiji gdje sam morao ponovno početi sve od nule.

General fra Massimo Fusarelli bio je impresioniran činjenicom koliko se toga uspjelo napraviti u samo 10 mjeseci, a najviše ga je oduševila činjenica da su sve donacije za ovu izgradnju stigle iz Hrvatske i BiH te hrvatskog naroda diljem svijeta, piše fra Ivica Perić za Svjetlo Riječi.

Nakon što su boravili u Ruandi u Centru Otac Vjeko, gdje su sudjelovali u programu obilježavanja 25. godišnjice od ubojstva fra Vjeke Ćurića, fra Ivica Perić i njegovi gosti iz domovine otišli su put Zambije. Tako su u prvi posjet Mwakapanduli stigli i provincijal o. Dadić, provincijski definitor i ekonom fra Vinko Sičaja i gvardijan zagrebačkog samostana fra Stipo Karajica.

Fra Ivica Perić već 17 godina skrbi o odgoju i obrazovanju djece i mladih u Ruandi. Svjetska pandemija zaustavila je projekt.

Misijski centar “Otac Vjeko” u Ruandi, na čijem je čelu hrvatski misionar fra Ivica Perić, pokrenuo je projekt “Prijatelj Centra” ...

Uoči 20. obljetnice smrti misionara fra Vjeke Ćurića i Dana posvećenog života donosimo razgovor sa fra Ivicom Perićem, ravnateljem Centra Otac Vjeko i dugogodišnjim misionarom u Ruandi.