Sadržaj s oznakom: Granica

Od četiri odluke na nacionalnoj razini u Hrvatskoj najviše promjena se tiče odluke oko prelaska granice. Što se tiče ostalih novih mjera na nacionalnoj razini, zabranjeni su treninzi u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše, te je uvedena zabrana rada dječjih igraonica i radionica također u zatvorenom. Teretane i bazeni zasad ostaju otvoreni. Mjere su stupile na snagu u ponoć, prenosi vecernji.ba.

Hrvati iz BiH za ulazak u RH sada trebaju negativan PCR test.

Vijeće ministara danas je donijelo očekivanu odluku o otvaranju bosanskohercegovačkih granica za sve strane državljane koji imaju negativan PCR test.

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović na komemoraciji braniteljima u Dalju iz 1991. objasnio je da se produljuju epidemiološke mjere prema istočnim susjednim državama, što uključuje i Bosnu i Hercegovinu.

Vijeće ministara BiH donijelo je danas odluku o otvaranju granica BiH za državljane zemalja Europske unije (EU), Švicarske, Norveške i Islanda uz negativan test na koronavirus koji ne može stariji od 48 sati.

Među zaljubljenicima u Međugorje i svima onima koji se što prije žele vratiti ovdje na hodočašće vlada jedna velika zbrka oko toga može li se ili ne početi s organiziranjem putovanja u Međugorje. Stoga ovim tekstom želimo pojasniti kakvo je DANAS stanje stvari: za hodočasnike iz Italije još je puno toga nedefinirano.