Sadržaj s oznakom: Hrvati

Don Damir Stojić, poznati hrvatski svećenik salezijanac u ovom kratkom videu naglašava tri velike „rane“ hrvatskog naroda koje na cijelu našu zemlju navlače prokletstvo i nemir.

Odgovor pokušava dati dr.sc. Mihael Yago iz Petrinje

Sljedeći savjet mu je da se ne vrijeđa ništa hrvatsko.

'Htio sam od ovoga prvenstva više od obične igre i nisam se prevario.'

Ovaj treći migracijski val je za mene osobno specifičniji od prva dva

U irskom gradu Tullamore na Uskrsni je ponedjeljak održana prva misa na hrvatskom jeziku. Sveta misa održana je u Župi uznesenja Blažene djevice Marije, javlja Hrvatski katolici u Irskoj.

Agencija Mediana Fides je u Hrvatskoj za udruženje WIN i GIA u prosincu prošle godine provela istraživanje koje je pokazalo odnos prema svjetskim liderima. Istraživanje je provedeno s partnerskim agencijama u 53 zemlje svijeta.

Nakon prošlotjedne emisije "Otvoreno" brojne je gledatelje zanimalo tko je mladi student koji svojim društvenim radom želi upozoravati na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini te predano raditi u okviru društvenoga aktivizma kako bi poboljšao njihov položaj.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić ocijenio je u petak da su Hrvati katolici diskriminirani u Bosni i Hercegovini u odnosu na druge brojnije narode upozoravajući da je to jedan od ključnih razloga zašto ih svake godine iseli oko 10.000.

"Mi, ljudi, obično najviše pričamo o onima koji najviše vrište, ali im i najviše odbijamo pomoći", napisala je mlada Kiseljačanka Mia Grgić, studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu i buduća doktorandica međunarodnog javnog prava, u svojem pismu u kojemu progovara o situaciji Hrvata u Srednjoj Bosni, a koje je u kratko vrijeme objave na portalu Dnevnik.ba postalo hit na društvenim mrežama.

Hrvatski narod treba biti velikodušan te podijeliti ovu svoju nacionalnu veličinu sa svim drugim katolicima, promičući zagrebačku katedralu kao jedan od glavnih odredišta međunarodnih hodočašća.

Objavljeno u Duhovni kutak | 4.9.2016.

Majka Tereza i Hrvati

Majka Tereza je od svoga djetinjstva bila vezana uz Hrvate, jer su hrvatski isusovci djelovali u njezinoj župi u Skoplju u Makedoniji.