Sadržaj s oznakom: Intervju

Papa Franjo razgovarao je s Paolom Rodarijem za Švicarsku radioteleviziju (RSI), a intervju će biti objavljen 12. ožujka uoči desete obljetnice njegova izbora za rimskog biskupa. Vatican News prenosi nekoliko izvadaka iz razgovora.

"Želim stjerati sve ljude u raj"

Stotine tisuća ljudi dosada su pohodile malu župu Šurkovac kod Banje Luke kako bi nazočili molitvama i misama koje vodi fra Ivo Pavić.

Ovo je zadnji intervju sa fra Zvjezdanom Linićem najpoznatijim hrvatskim propovijednikom, koji se održao za susreta na duhovnoj obnovi u Kölnu u Njemačkoj. Intervju prenosi Croexpress.

Mladi Talijan koji je 2020. proglašen blaženim, pokazuje nam put do Boga – koji možda i nije tako težak.

Povodom 14. Marijansko-Mariološkog kongresa koji se od 7. – 9. listopada 2022. održao u Međugorju i na kojem je  u vrijeme cijeloga trajanja radnog dijela kongresa bio prisutan i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, mons. Aldo Cavalli, upitali smo ga za njegovo mišljenje o svemu doživljenom, ali i o tome kako vidi i doživljava Međugorje u kontekstu Nove evangelizacije.

Talijanska katolička novinska agencija SIR (Servizio Informazione Religiosa) objavila je 17. srpnja razgovor s Papinim posebnim izaslanikom za Međugorje i voditeljem pastorala hodočasnika mons. Henrykom Hoserom.

U ekskluzivnom razgovoru za Glas Koncila predsjednik mađarske vlade Viktor Orbán govori o euharistijskom kongresu, pomoći nakon potresa te kršćanskoj baštini srednjoeuropskih naroda.

Monsinjor Jorge Ramos, prvi vikar Opusa Dei u Hrvatskoj i poznati ispovjednik, gostovao je u talk showu Romana Bolkovića – ‘1 na 1’ na HRT-u. Govorio je o tome što je zapravo Opus Dei, kako je organiziran i na koji način djeluje u društvu.

" Ono što imam jest jedna e-mail adresa i ono najbitnije – providnost Božju"

Kardinal Vinko Puljić je komentirao za Večernji.ba i brojne društvene procese, a na upit o preglasavanju Hrvata na izborima, poručio je: “Onaj tko pod drugim kopa jamu, sam će u nju pasti”

Zbog životnih neuspjeha, gubitka posla, kuće, obitelji, bolesti, čovjek upada u ovisnost ili bezumnost.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić ponovno je kritizirao odluku civilnih vlasti o limitiranom broju od 25 vjernika na misnim slavljima, bez obzira na veličinu crkvenog prostora. Učinio je to nedavno u susretu i pismu sa svećenicima i dekanima svoje nadbiskupije, a sada i u intervjuu Glasu Koncila, koji je ovoga tjedna izašao u redizajniranom izdanju.

Na današnji osmi dan naših ‘Dana za život’ donosimo telefonski intervju sa najpoznatijim hrvatskim prolife aktivistom, pater Markom Glogovićem.

Stranica 1 od 4