Sadržaj s oznakom: Isusov grob

Evanđelje po Ivanu (Iv 20, 1-10) nam govori da ubrus, koji je bio stavljen na Isusovo lice, nije bio bačen na stranu kao ostali povoji s njegovog tijela. U Svetom Pismu Evanđelist nam točno navodi taj detalj:

Objavljeno u Duhovni kutak | 8.4.2023.

Tajna Isusovog groba

Pred Isusovim zapečaćenim grobom postavljalo se samo jedno pitanje: hoće li mu tijelo zauvijek ostati unutra ili će se ispuniti Njegove riječi "da će uskrsnuti treći dan." (Mt 16,21) Božja vjerodostojnost ovisila je o ispunjenju ovih riječi.

Pitam se danas na Veliku subotu jeli ikog od nas jučerašnji dan Muke Isusove promijenio?

Crkva Svetog groba u Jeruzalemu kroz stoljeća je bila žrtva raznih nepogoda, što prirodnih, a što ratnih razaranja.

ŠTO JE OTKRILO PODIZANJE MRAMORNE PLOČE IZNAD ISUSOVE GROBNICE

Evanđelja svoje izvještaje završavaju spominjanjem praznoga Isusova groba te ukazanjima Uskrsloga njegovim učenicima. Stoga jedno od središnjih mjesta kršćanstva svakako predstavlja Isusov prazan grob, poznat još i kao Sveti grob.

Ekumenski patrijarh iz Carigrada Bartolomej I. putovao je na slavlje

Otkrića unutar groba koja se smatraju mjestom gdje je Isusovo tijelo položeno nakon smrti, prema stručnjacima, ukazuju na autentičnost lokacije.

Dana 26. listopada, 27. i 28., 2016., uklonjena je mramorna ploča koja je pokrivala Kristov grob.

Ovih dana se otvara Sveti Grob u Jeruzalemu. Radove financira časopis National geographic. a arheolozi su iz Grčke.

Originalna površina otvorena je tijekom radova na restauraciji u Crkvi svetog groba u Starom Jeruzalemu, piše National Geographic.Znanstvena analiza će trajati dugo, ali ćemo konačno moći vidjeti originalnu kamenu površinu na koju je, položeno Kristovo tijelo", rekao je arheolog Fredrik Hiebert.

Znanstvenici su prvi put u posljednjih nekoliko stoljeća otvorili ploču za koju mnogi vjeruju da je na njoj tri dana ležalo tijelo Isusa Krista.