Sadržaj s oznakom: Javna molitva

Udruga čija je primarna djelatnost pomagati i skrbiti o ženama žrtvama nasilja, velike neprijatelje vidi u moliteljima ispred bolnica i na trgovima. Autonomna ženska kuća Zagreb održala je konferenciju za medije gdje je predstavila dva zakonska prijedloga. Jedan je za Ministarstvo pravosuđa i uprave, a drugi za Ministarstvo unutarnjih poslova. Koristeći pogrdni naziv „klečavci“, Neva Tölle medijima je iznijela mišljenje kako aktivnosti molitelja dovode do nasilja i diskriminacije žena, piše narod.hr.

Dana 2. ožujka 2024., na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu je održana još jedna muška molitva krunice.

„Molitva krunica je sila Duha Svetoga unutar Crkve, gdje god prođe ona preobražava živote, spašava duše i vraća prisutnost čovjeka u našu svetu Crkvu. To je Gospin dar svakome od nas”, kaže Carlos Peroni, jedan od sudionika 16. godišnjeg hodočašća Muške krunice koje se održalo u nacionalnom svetištu Aparecida u Brazilu, javlja Aci Prensa.

Socijalistička španjolska vlada s premijerom Pedrom Sánchezom, zabranila je katoličkim aktivistima i prosvjednicima molitvu krunice ispred sjedišta vladajuće Socijalističke radničke stranke (PSOE). Molitva se održava u kontekstu aktualnih prosvjeda protiv španjolske vlade.

Dana 1. srpnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu održava se još jedna muška molitva krunice. Molitvu i ove subote ometaju prosvjednici bubnjanjem i puštanjem glazbe na razglas što im je omogućio Grad Zagreb na čelu s Tomislavom Tomaševićem, javlja narod.hr.

Savezni upravni sud u Leipzigu potvrdio je u novoj presudi da su zabrane mirnih molitvenih okupljanja u blizini bolnica/ustanova za pobačaje protuzakonite. Najviši njemački upravni sud podržao je pravo na slobodu okupljanja, dok Lisa Paus, savezna ministrica za obitelji, umirovljenike, mlade i žene, i dalje ustraje na uvođenju zona cenzure oko bolnica/ustanova za pobačaje. piše ADF International.

3. lipnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održava još jedna muška molitva krunice. Molitvu prosvjednici koji poručuju da muškarce na koljenima treba ukloniti s trgova, ometaju bubnjanjem i razglasom, javlja narod.hr.

Dana 3. lipnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi, javlja portal muzevni budite.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:

Muškarci iz više od 40 zemalja okupili su se 6. svibnja na svjetskoj Muškoj krunici, moleći na koljenima pred Djevicom Marijom kako bi muškarci ponovno bili cijenjeni u društvu i za obraćenje cijelog svijeta.

Hrvatska zajednica u Australiji doživjela je zadnjih godina svojevrsno „buđenje“ potaknuto inicijativom nekoliko muškaraca katolika prije osam godina u Sydneyu, piše domovina.info.

Među službama što ih imaju molitelji krunice na Trgu Bana Jelačića svake prve subote u mjesecu u 8,30 sati ustanovljena je posebna služba Redara čija je dužnost brinuti se za red i mir, te štititi molitelje od sotonističkih napada protivnika koji pokušavaju omesti i onemogućiti ovu molitvu.

Ivica Kovač iz Sydneya voditelj je ureda za brak i obitelj u nadbiskupiji Sydney te je jedna od čelnih osoba novog katoličkog buđenja u Australiji predvođenoj snažnom i aktivnom tamošnjom hrvatskom muškom zajednicom kojoj je jedna od najpoznatijih aktivnosti molitva krunice na koljenima koja je početa prije godinu dana pred katedralom u Sydneyu te se širi diljem Australije.

Vjeroučitelj Josip Matezović osvrnuo se na svome FB profilu na uvijek aktualnu javnu molitvu krunice. Njegovu objavu donosimo u nastavku u cijelosti…

"Trebamo posvjestiti da smo mi muški ti autoriteti koji moraju pokrenuti i svoje obitelji, crkvu i društvo. Radi toga najviše dolazim" svjedočio je jutros jedan od molitelja na Trgu J. B. Jelačiča u Zagrebu.

Poslušajte:

Miljenko Jurić iz Splita, jedan od molitelja muške krunice na koljenima koja se održava diljem Hrvatske svake prve subote u mjesecu na svojem je Facebook profilu podijelio neobično iskustvo sa jednom od prosvjednica.

Ovaj fenomen koji raste diljem svijeta (30 zemalja) posljednjih godina, u Hrvatskoj je izazvao goleme reakcije što je samo još jedan dokaz da nam molitva za obraćenje, nikad nije bila potrebnija.