Sadržaj s oznakom: Javna muška krunica

I ove prve subote u mjesecu, kao i svih prethodnih od listopada prošle godine, u vinkovačkom gradskom parku, kod spomenika Presvetog Trojstva, zatekli smo istovjetan prizor. Tridesetak Vinkovčana sklopljenih ruku u tihoj molitvi krunice, javlja vinkulja.hr.

Hrvoje Šuta jedan je od molitelja koji svake prve subote u mjesecu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu mole javnu mušku krunicu. Hrvoje je posvjedočio kako je dobio veliki Božji dar po molitvi krunice i Gospinom zagovoru. Poslušajte:

Dana 4. studenog, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca sve dobi.

Da i vjernici izražavaju svoja stajališta u javnom prostoru iznenađuje mnoge. U društvu koje je demokratski uređeno, a u Hrvatskoj djeluje više od 30 godina, iskazivanje vlastitih stajališta u javnom prostoru ne bi trebalo nikoga iznenađivati.

Tradicionalnoj molitvi krunice na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu prve subote u mjesecu prethodilo je jutros pjevanje hrvatske himne, a krunicu su danas predvodili hrvatski branitelji, javlja narod,hr.

U župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja, po prvi put, u mjesecu svibnju 2023. godine, pokrenuta je molitvena inicijativu: „Što je muškarac bez krunice“.

Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu…

Miljenko Jurić, obiteljski čovjek, otac šestero djece iz sela Donjeg Muća u Splitsko - dalmatinskoj županiji a obraćenje života dogodilo mu se sa tridesetak godina.

Dana 4. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Hrvatskoj, u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju progovorio je na upit novinara o molitvi katoličkih muškaraca po gradskim trgovima. Biskup je podržao inicijativu katolika koji svake prve subote u mjesecu javne časte Blaženu Djevicu Mariju po gradskim trgovima u Hrvatskoj.

Ova molitva je svjedočanstvo svima koji su se umorili, ravnodušnima i malovjernima da ne budu zaslijepljeni zemaljskom moći i da se ne daju zastrašiti. Da bi bili dostojni svog Otkupitelja, katolici se ne smiju povlačiti i biti zarobljeni strahom. To je od presudne važnosti za njihovo spasenje.

Dana 4. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Tisuće muškaraca okupilo se na sastanku formacije ‘Marijinih ratnika’ u bazilici svetog Vinka Paulskog u Bydgoszczu u Poljskoj, 14. siječnja.

Na Trgu sam kako bih molio, a molim baš na Trgu ne zato da bih bio viđen i pohvaljen već zato što smijem i mogu i zato što ne želim dopustiti da mi netko u mojoj Hrvatskoj brani kleknuti na javnom mjestu i moliti.