Sadržaj s oznakom: Kanada

Tisuće prosvjednika okupile su se u srijedu u brojnim kanadskim gradovima kako bi izrazile otpor uvođenju “transrodnosti” u školske programe.

Često se prisjećam vremena kada se s jednom plaćom moglo ići na godišnji odmor, kada se mogao kupiti namještaj, i da ti opet ostane dovoljno novaca za jelo i račune.

U ponedjeljak 26. listopada 2020. zaokružiti će se točno tri tjedna kako petnaestak hodočasnika iz Kanade boravi u Međugorju. U Međugorje su stigli 6. listopada nakon iscrpljujućeg putovanja Kanada – Frankfurt – Minhen – Split – Međugorje. Najveći problem im je bio kako imati važeći negativan covid-test jer im je put trajao pet dana. Bili su presretni kada su otkrili da ga mogu napraviti na aerodromu u Frankfurtu u pauzi od tri sata koju su imali između letova.

Obitelj je svetinja, a povratak moguć.

Nakon što je premijer Kanade, Justin Trudeau najavio dekriminalizaciju marihuane, kanadski biskupi poručili su kako je njezina konzumacija, osim u zdravstvene svrhe, i dalje grijeh.

Kanada je odlučila termine “otac” i “majka” zamijeniti s “roditelji” u službenim formularima, a ima namjeru i izbaciti iz službene kore

Eutanazija je u Kanadi legalna tek nešto više od godinu dana, a istraživanje koje je provelo  Kanadsko pedijatrijsko društvo (Canadian Paediatric Society) pokazuje da roditelji sve više traže od pedijatara da eutanaziraju njihovu djecu s poteškoćama u razvoju, novorođenčad i umiruću djecu.

Parlament kanadske pokrajine Ontario usvojio je 1. lipnja 2017. tzv. “Bill 89”, zakon o uslugama za djecu, mlade i obitelji koji dodaje dječji “rodni identitet”, “rodnu izražajnost” i “seksualnu orijentaciju” kao faktore koji trebaju biti uzeti u obzir pri određivanju najboljeg interesa djeteta.