Sadržaj s oznakom: kardinal Müller

Kardinal Gerhard Müller, prefekt emeritus Dikasterija za nauk vjere, izjavio je da učestali napori tumačenja deklaracije „Fiducia Supplicans“ samo produbljuju pomutnju te je potreban povratak „jasnoći riječi Božje” umjesto priklanjanja „apsolutno pogrešnoj LGBT i woke ideologiji“.

Čini se da odgovor kardinala Victora Manuela Fernándeza na deset dubia kardinala Dominika Duke, praškog nadbiskupa u miru, zahtijeva od vjernika prihvaćanje nauka suprotnog katoličkoj doktrini, piše catholicworldreport.

U ekskluzivnom intervjuu za LifeSiteNews, kardinal Müller je govorio o eliti koja promovira genocid promicanjem pobačaja i legalne eutanazije. Također je govorio kako globalisti smatraju da na Zemlji ima previše ljudi koji uzrokuju klimatsku krizu te o ideologijama koje stoje iza globalizma i njihovim strašnim posljedicama.

Među onima koji iskazuju podršku Stricklandu svakako valja spomenuti KARDINALA MULLERA, ex prefekta Kongregacije za nauk vjere (a koja više ne postoji pod tim nazivom, već je taj najvažniji ured u Vatikanu papa Franjo preimenovao u Dikasterij za nauk vjere, kojim sada upravlja kontroverzni biskup, odnedavna kardinal, Victor Fernandez koji, između ostalog, podržava blagoslove istospolnih parova…).

Ono što se radi biskupu Stricklandu je strašno, zloporaba božanskog prava episkopata.

Papa i biskupi moraju se čvrsto držati crkvene misije 'za spasenje svijeta u Kristu' i ne služiti 'probuđenim' ideologijama, rekao je kardinal Gerhard Müller na LifeSiteovom Rome Life forumu.

Svaki pokušaj transformacije Crkve, koju je Bog utemeljio, u svjetovnu nevladinu organizaciju bit će osujećen od strane milijuna katolika. Oni će se do smrti opirati preobrazbi Božje kuće u tržnicu duha vremena, jer svi vjernici, pomazani od Svetoga, ne mogu pogriješiti u “pitanjima vjere” (Lumen gentium).

                                                                                             Uvod

Iako je Sinoda o sinodalnosti, eksperimentalni projekt u Crkvi čije je ovogodišnje zasjedanje u tijeku, ovijena papinskom tajnom, pojedini sudionici koji se ne slažu s favoriziranim smjerom pronalaze lucidne načine kako tajnu sačuvati, a opet je povrijediti.

Apologetska udruga blaženi Ivan Merz poziva sve zainteresirane na drugu međunarodnu konferenciju. Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Donosimo drugi dio intrevjua kardinala Gerharda Müllera, nekoć prefekta Kongregacije za nauk vjere, o nadolazećoj Sinodi o sinodalnosti za španjolski portal Infovaticana.
Što bi se dogodilo da, primjerice, sudionici Sinode o sinodalnosti odobre blagoslov homoseksualnih parova, promjenu spolnog morala, ukidanje obaveze svećeničkog celibata ili dopuštanje ženskog đakonata? Biste li to prihvatili?

Kardinal Gerhard Ludwig Müller je, predstavljajući knjigu intervjua „U dobroj vjeri“, koju je objavio zajedno s talijanskom novinarkom Francom Giansoldati, u petak 9. lipnja u Rimu izjavio kako smatra da Vatikan mora poduzeti korake protiv ideja Sinodskog hoda u Njemačkoj ako nisu u skladu s naukom Katoličke crkve, objavila je Katolička novinska agencija (KNA).

Njemački „Sinodalni put“ velikom je većinom je odobrio crkveni blagoslov istospolnih te razvedenih i ponovno oženjenih parova u crkvi. Taj je potez naišao na oštru kritiku unutar Katoličke Crkve koji su optužili njemačke biskupe za napuštanje vjere.