Sadržaj s oznakom: Kopti

„Tko će uzići na Goru Jahvinu, tko će stajati na svetom mjestu njegovu? Onoj u koga su ruke čiste i srce nedužno“ (Ps 23). Moglo bi se reći da je Haylesilassie Kahsay, etiopski koptski svećenik, jedan od njih.

Za Nobelovu nagradu za mir 2018, među 331 kandidatom, nominirani su Kopti, kršćanska etno-religijska zajednica iz Egipta. Vijest o nominiranju objavila je, 24. rujna, kršćanska razvojna organizacija Koptska siročad zbog njihova odbijanja osvete, mučeništva kojeg podnose te smrtonosnog i trajnog progona kojeg provode vlade i terorističke skupine u Egiptu, javlja Catholic Herald.

U četvrtak, 15. veljače, u pokrajini je Minya, u Egiptu, inaugurirana crkva „koptskih mučenika u Libiji“, posvećena 21 Egipćaninu koje su teroristi povezani sa samozvanom Islamskom državom ubili u Libiji 2015. godine.

Posmrtni ostaci koptskih mučenika, koje su 2015. godine u Libiji ubili džihadisti povezani sa samozvanom Islamskom državom, trebali bi se kroz sljedećih nekoliko dana prenijeti u Kairo.

Libijski Glavni tužitelj u petak, 6. listopada, službeno je potvrdio da su pronađena tijela 21 koptskoga kršćanina, koje su u obalnom području grada Sirte, 2015. godine pogubili džihadisti povezani s takozvanom Islamskom državom.

Većini nas je poznat slučaj kada je ubijeno 21 koptskih kršćanina iz Egipta, koji se nisu odrekli vjere, zbog čega im je ISIS u veljači 2015. odrubio glave. No jeste li znali da su samo njih 20 bili Kopti iz Egipta? Jeste li znali da jedan od mučenika bio iz Čada, a dan prije svog pogubljenja nije bio kršćanin?

Napad na autobus u kojem su se nalazili koptski kršćani dogodio se na egipatskom jugu

Ovo je primjer kršćana koji ljubi svoje neprijatelje. Ovo je snaga Isusa Krista raspetog koji nakon brutalne kalvarije viče: 'Oprosti im Gospodine!' Ovo je autentična vjera koja je zapanjila TV voditelja ali i cijeli svijet!

Hvala im što nisu iz videa izbrisali onaj dio gdje zazivaju Isusa, oprašta im i poziva ih da se obrate i spase. Veliko svjedočanstvo za cijelo kršćanstvo!