Oprost koptske kršćanke i supruge jednog od ubijenih kršćana, egipatskog TV voditelja ostavilo je bez riječi.

Ovo je primjer kršćana koji ljubi svoje neprijatelje. Ovo je snaga Isusa Krista raspetog koji nakon brutalne kalvarije viče: 'Oprosti im Gospodine!' Ovo je autentična vjera koja je zapanjila TV voditelja ali i cijeli svijet!

Samir Fahmi Nassem bio je jedna od žrtava bombaškog napada na Cvjetnicu koji se dogodio u katedrali sv. Marka u Aleksandriji. U tom napadu ubijeno je 17 koptskih kršćana. Njegova supruga  pojavila se na televiziji ONTV te tijekom intervjua izjavila: ‘Vjerujte mi ja nisam ljuta na njih. Molim Gospodina da im oprosti i pomogne im razmisliti. Mislite, mislite, rekla je i poručila ubojicama:  Ako mislite da sam ljuta na vas, nisam ljuta, nemam ništa loše protiv vas. Neka vam Bog oprosti, mi smo vam oprostili. Vjerujte mi, oprostili smo vam’.

Ovaj odgovori je vidno zapanjio TV voditelja Amra Adeeba koji je ostao bez riječi na koji trenutak te konačno rekao:’ Egipatski kršćani kao da su od čelika. Stotinama godina trpe mnoge zastrašujuće zločune i katastrofe. Oni tako duboko vole svoju zemlju. Pa dobro koliko vi oprosta imate?’

Drevna koptska zajednica kršćana čini oko 10 posto stanovništva Egipta. Stotinama godina tamo podnose razne trpnje, progone i ubijanja, a zadnji napad na njih dogodio se na Cvjetnicu, nedjelju muke Gospodnje! Ubijeno je 17 ljudi.