Sadržaj s oznakom: Oprost

Uz blagdan Svih svetih imali smo priliku izmoliti potpuni oprost za jednu dušu u čistilištu. Ovdje sam ostao zatečen pitanjem svoje kćeri: Tko garantira da će se upravo dogoditi potpuni oprost? Koja je to veza sa Svetim pismom, sa riječima Evanđelja, Biblije, koju mi dosada nismo primijetili, a koja daje Crkvi za pravo da potiče vjernika na molitvu za potpuni oprost za jednu dušu u čistilištu? Dakle, čitav niz dilema za koja nemam jasnog odgovora te vas molim da nam pomognete. Čitatelj iz Bjelovara

Ljubav je najvažnija vrlina u životu svakog čovjeka. Ljubav je pokretač i cilj čovjekova života.

"Gospine poruke o oprostu:

U rubrici Pitajte svećenika koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, pitanje je bilo: "Može li se potpuni oprost od grijeha dobiti i za mrtve?", odgovor je dao fra Marijo Ostojić.

Dan Gospe od Anđela je i dan potpunog oprosta, tzv. Porcijunkulskog oprosta.

Objavljeno u Molitve | 14.6.2023.

Molitva kojom se dobiva oprost

Evo, o dobri i preslatki Isuse, pred licem Tvojim bacam se na koljena i s najvećim žarom srca molim Te i zaklinjem: utisni mi u srce živa čuvstva vjere, ufanja i ljubavi, pravu pokoru za moje grijehe i čvrstu odluku da ih pripravim.

Prvo i osnovno pravilo je da se mi moramo promijeniti u odnosu na osobu koju molimo. Sebe promijeniti, znači očistiti se od svega negativnog što vidimo na toj drugoj osobi.Odlučiti se oprostiti toj osobi.Za to je potrebna sućut. Oprostiti je puno lakše kada smo svjesni vlastitih slabosti , da i nama Bog treba puno toga oprostiti i da nam je već oprostio….

U sakramentu svete ispovijedi opraštaju nam se svi grijesi koje smo počinili u razdoblju od posljednje ispovijedi. A za koje će nam se onda grijehe suditi na Posljednjem sudu? Znači li to da nam se u ispovijedi ne opraštaju grijesi u potpunosti? Čemu onda ispovijed i oproštenje grijeha? Tomislav

Večernja molitva

Objavljeno u Duhovni kutak | 23.1.2023.

Što znači oprostiti?

Oprostiti - to znači odreći se svake želje za osvetom. Bog od nas traži da drugima uzvraćamo ljubavlju, poštovanjem i bez srdžbe, kao što to i On čini.

Ovih dana Bog po Katoličkoj Crkvi svijetu udjeljuje posebnu milost - MOŽETE OTVORITI VRATA RAJA NEKOJ DUŠI U ČISTILIŠTU.

Objavljeno u Molitve | 8.11.2022.

Molitva s potpunim oprostom

Molitva s potpunim oprostom (Pred križem klečeći)

Na web stranici studentskog pastorala vjernik je postavio pitanje “Zanima me može li se nakon oproštenja abortusa, nakon pokajanja i ispovjedi, ići na sv.Pričest? Ako ne, što je potrebno učiniti da bi se moglo pričestiti?”.

Dok je bio dječak, Daniel Pittet postao je žrtvom svećenika pedofila.

Jednom kada život gledate očima duše, vi sve i svakoga počinjete promatrati kao svoju braću i sestre.

Stranica 1 od 3