Sadržaj s oznakom: Milosrđe

O prečista Djevice Marijo, moćna Djevice, preklinjem te po Tvojoj beskrajnoj vlasti koju si primila od Vječnog Oca, isprosi mi čistoću srca, snagu da svladam sve neprijatelje moje duše i posebnu milost koju Te preklinjem, u ovoj potrebi... reci nakanu...

Molitva u tri sata (Sjećanje da je Isus umro u tri sata)

Namjesti funkciju svakodnevnog podsjećivanja u svom mobitelu na 15:00 sati.

Objavljeno u Molitve | 24.4.2022.

Pobožnost Milosrdnom Isusu

U času Tvoje smrti na križu, razapeti, Milosrdni Isuse,
klanjam Ti se, slavim Te i molim, svojim neizmjernim Milosrđem
obuhvati cijeli svijet naročito grešnike i umiruće.

Objavljeno u Molitve | 24.4.2022.

Krunica Božjega milosrđa

Moli se na običnoj krunici. "Ovom molitvom sve možeš izmoliti kad se to za što moliš slaže s Mojom voljom…Tko god je bude molio doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko Milosrđe."

Najljepši Biblijski blagoslovi:

Tri su stvari po kojima vjera stoji, pobožnost se održava, krepost traje.

Isus je želio da svakoga dana štujemo čas njegove smrti na križu.

Papa je sa svojim pratiteljima na Twitteru podijelio kratko razmišljanje o jednoj od svojih najdražih tema, naime, o milosrđu.

Objavljeno u Poučne priče | 16.4.2018.

Nebo na bodove

Neka se dobra kršćanka pojavila na nebeskim vratima. Bijaše jako uplašena.

Kada Bog dade neki dar, taj je dar neopoziv; ne daje ga danas, a sutra ga ponovno uzima. Kada Bog zove, taj poziv ostaje cijeloga života – tim je mislima papa Franjo započeo propovijed na misi slavljenoj jučer u Domu svete Marte.

Krute osobe zaboravljaju da se Božja svemoć ponajprije očituje u milosrđu i praštanju – rekao je papa Franjo za vrijeme svoje današnje propovijedi na jutarnjoj misi u Domu svete Marte, a u kojoj je promišljao upravo o Božjem milosrđu, usredotočivši se na priču proroka Jone o kojem govori prvo misno čitanje (usp. Jona 3,1-10).

Briga za ranjene kao što je to učinio Dobri Samarijanac – poticaj je pape Franje u homiliji za vrijeme mise, u Domu svete Marte, u  Vatikanu. Pomoći onima u potrebi, kao što je to činio i sam Krist koji nije prošao i otišao nego „i dalje plaća” za nas, ne bi li nam dao život.

Logika Božje ljubavi je logika darivanja, logika milosrđa – istaknuo je papa Franjo u  nagovoru prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetog Petra.

Božje milosrđe nema mjere – istaknuo je papa Franjo za vrijeme molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra. Pritom nije riječ o tome da se zaniječe počinjena nepravda, nego da se ide iznad toga: dobrotom i milosrđem.

“Draga djeco! Danas vas pozivam da činite djela milosrđa s ljubavlju i iz ljubavi prema meni i vašoj i mojoj braći i sestrama.

Stranica 1 od 2