Sadržaj s oznakom: Milosrđe

Tri su stvari po kojima vjera stoji, pobožnost se održava, krepost traje.

Isus je želio da svakoga dana štujemo čas njegove smrti na križu.

Namjesti funkciju svakodnevnog podsjećivanja u svom mobitelu na 15:00 sati.

Objavljeno u Molitve | 16.4.2023.

Krunica Božjega milosrđa

Moli se na običnoj krunici. "Ovom molitvom sve možeš izmoliti kad se to za što moliš slaže s Mojom voljom…Tko god je bude molio doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko Milosrđe."

Objavljeno u Molitve | 16.4.2023.

Pobožnost Milosrdnom Isusu

U času Tvoje smrti na križu, razapeti, Milosrdni Isuse,
klanjam Ti se, slavim Te i molim, svojim neizmjernim Milosrđem
obuhvati cijeli svijet naročito grešnike i umiruće.

Najljepši Biblijski blagoslovi:

O prečista Djevice Marijo, moćna Djevice, preklinjem te po Tvojoj beskrajnoj vlasti koju si primila od Vječnog Oca, isprosi mi čistoću srca, snagu da svladam sve neprijatelje moje duše i posebnu milost koju Te preklinjem, u ovoj potrebi... reci nakanu...

Molitva u tri sata (Sjećanje da je Isus umro u tri sata)

Papa je sa svojim pratiteljima na Twitteru podijelio kratko razmišljanje o jednoj od svojih najdražih tema, naime, o milosrđu.

Objavljeno u Poučne priče | 16.4.2018.

Nebo na bodove

Neka se dobra kršćanka pojavila na nebeskim vratima. Bijaše jako uplašena.

Kada Bog dade neki dar, taj je dar neopoziv; ne daje ga danas, a sutra ga ponovno uzima. Kada Bog zove, taj poziv ostaje cijeloga života – tim je mislima papa Franjo započeo propovijed na misi slavljenoj jučer u Domu svete Marte.

Krute osobe zaboravljaju da se Božja svemoć ponajprije očituje u milosrđu i praštanju – rekao je papa Franjo za vrijeme svoje današnje propovijedi na jutarnjoj misi u Domu svete Marte, a u kojoj je promišljao upravo o Božjem milosrđu, usredotočivši se na priču proroka Jone o kojem govori prvo misno čitanje (usp. Jona 3,1-10).

Briga za ranjene kao što je to učinio Dobri Samarijanac – poticaj je pape Franje u homiliji za vrijeme mise, u Domu svete Marte, u  Vatikanu. Pomoći onima u potrebi, kao što je to činio i sam Krist koji nije prošao i otišao nego „i dalje plaća” za nas, ne bi li nam dao život.

Logika Božje ljubavi je logika darivanja, logika milosrđa – istaknuo je papa Franjo u  nagovoru prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetog Petra.

Božje milosrđe nema mjere – istaknuo je papa Franjo za vrijeme molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra. Pritom nije riječ o tome da se zaniječe počinjena nepravda, nego da se ide iznad toga: dobrotom i milosrđem.

“Draga djeco! Danas vas pozivam da činite djela milosrđa s ljubavlju i iz ljubavi prema meni i vašoj i mojoj braći i sestrama.

Stranica 1 od 2